- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tratarea cariilor cu laser este o procedură stomatologică nouă în România, prin care pacienții pot scăpa de durere. Doi medici au explicat ce presupune aceasta, precum și cât costă.
„Laserul dentar este un instrument modern, ultima tehnologie în materie de medicină dentară. Cu ajutorul lui rezolvăm o gamă foarte largă de afecţiuni, începând cu cariile dentare şi terminând cu parodontoza, cu gingivita”, a explicat medicul stomatolog Cristina Obreja.
Tratarea dentară cu laser le este recomandată celor mai puţin rezistenţi la durere și oamenilor care suferă de alergie la anumite substanţe anestezice.
„Laserul poate fi setat în funcţie de sensibilitatea pacientului. Atunci, în funcţie de ce simte pacientul, noi modificăm parametrii laserului”, a mai explicat medicul stomatolog.
Astfel, tratamentul cu laser ar putea fi soluţia perfectă pentru copii - fie că e vorba de tratarea cariilor sau sigilarea cu laser.
„Întotdeauna dacă micuţul are de ales între a folosi clasica freză şi a folosi laserul, va alege laserul fără niciun fel de dubiu. Este o variantă foarte plăcută pentru pacient, rapidă, cel mic pleacă mulţumit şi îşi doreşte să vină iarăşi la dentist”, a declarat și medicul stomatolog Felicia Păduraru.
„Pentru copii este foarte indicat, pentru că nu mai există acel zgomot neplăcut al frezei, care îi sperie de obicei. Este mult mai blând şi nu doare, nu îi atinge, este o procedură non-contact şi atunci copiii acceptă destul de uşor să fie trataţi cu el”, a mai explicat Cristina Obreja.
Laserul nu atinge ţesuturile, ci vaporizează ţesutul infectat, afectat de bacterii. Este minim invaziv și curăţă strict ceea ce este cariat, fără să afecteze în niciun fel smalţul sănătos din jur.
Astfel, potrivit medicului stomatolog, pot fi tratate mai multe carii într-o singură ședință, pentru pacienți de orice vârstă.
„După efectuarea tratamentului, după momentul în care am curăţat şi am pus plomba, nu există absolut niciun fel de restricţie, pacientul poate să mănânce, să bea, să îşi desfăşoare activităţile normale”, a mai explicat medicul stomatolog Cristina Obreja.
„În momentul în care beneficiem de o plombă realizată cu laser, aceasta este una mult mai rezistentă pe termen lung. Rata cariilor secundare care apar pe lângă o plombă este mult mai mică şi atunci nu mai trebuie să schimbăm atât de des plombele”, a adăugat medicul.
În funcţie de nevoile fiecărui pacient, tratarea unei carii superficiale ce include şi plomba costă în jur de 300 de lei, iar pentru una profundă, prețul este de aproximativ 500 de lei.
Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.
Ce este stafilococul auriu, bacteria din spitalele de copii. Transmitere și tratament... A ținut dietă cu mămăligă și a slăbit 15 kilograme în 7 zile cu acest meniu. Trebuie să-l încerci!...