Aceste telefoane vor fi interzise în România! Ce anunță autoritățile

 
+2 click pentru
galerie

Autoritățile române au anunțat că au demarat deja demersul prin care doresc să interzică un anumit tip de telefon în România! Odată ce stocurile vor fi epuizate, comercianții nu mai au voie să vândă astfel de produse, altfel riscă amenzi usturătoare.

Recent, cei de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat că au de gând să supună dezbaterii publice o nouă Ordonanță de Urgență a Guvernului privind interzicerea unui anumit model de telefoane mobile.

Concret, operatorii economici care vând telefoane mobile ce nu sunt compatibile cu sistemul Ro-Alert riscă amenzi uriașe dacă mai scot la vânzare astfel de produse. Termenul impus este de cel mult trei luni, perioadă în care pot epuiza stocurile disponibile. 

Decizia celor de la Ministerul Afacerilor Interne a fost justificată de faptul că OUG prin care a fost implementat sistemul Ro-Alert a fost adoptată deja, dar aceasta nu stabilea şi condiţiile de operare a sa.

Sistemul de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT va fi operat de Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi prin inspectoratele pentru situaţii de urgenţă subordonate, în cadrul structurilor operaţionale specializate din componenţă sau din coordonare, pentru transmiterea mesajelor de avertizare a populaţiei vizate de producerea unei situaţii de urgenţă, denumite în continuare mesaje RO-ALERT, spun autorii actului normativ, informeză cei de la bugetul.ro.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI