Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Studiu: In ce tari poarta femeile cele mai inalte tocuri

O pereche de tocuri tranforma orice femeie intr-o felina, cu un mers gratios si miscari provocatoare. Cu siguranta orice barbat isi va intoarce privirea asupra unei femei care merge pe strada incaltata in platforme, indiferent cu ce este ea imbracata. Pornind de la aceste idei, un grup de cercetatori au dorit sa afle care sunt natiunile in care femeile poarta cele mai inalte tocuri.

Studii anterioare au aratat ca britanicele sunt cele mai scunde femei din Europa, tinerele cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani avand inaltimea medie de 1,63 centimetri. De aceea, poate, ele sunt purtatoarele celor mai inalte tocuri de pe continent: 8,3 centimetri. Chiar daca frantuzoaicele aveau aceasta reputatie, se pare ca ele se afla pe locul cinci in top, cu 2 centimetri mai putin.

Britanicele sunt urmate de doamnele din Spania, care poarta o lungime medie de 8,1 centimetri, pe urmatoarele locuri clasandu-se Danemarca (7,6 cm) si Germania (6,8 cm). Studiul mai arata ca in Marea Britanie inaltimea tocurilor difera de la o regiune la alta, cele mai inalte fiind purtate de cele din nord-est-ul tarii - 8,78 centimetri.

Recomandari