TOP 3 lucruri pe care femeile și le doresc de la un bărbat

 

Întrebarea cu privire la ce-și doresc femeile de la bărbați frământă multă lume de foarte mult timp și este subiect de anecdote și chiar de filme. Răspunsurile cele mai la îndemână ar fi că femeile își doresc fie bărbați cu bani, fie bărbați care arată bine, sau, dacă se poate, bărbați și frumoși și bogați.

Ei bine, conform unui studiu publicat recent, situația nu stă chiar așa, femeile fiind mai degrabă atrase de bărbații altruiști, conform unui material publicat de Business Insider, relatează Agerpres.

Femeile își doresc ca partenerii lor să arate bine, însă, conform studiului, dacă ar trebui să aleagă o singură calitate la bărbatul lor, atunci probabil că ar alege altruismul.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 202 femei heterosexuale, recrutate online, majoritatea cu vârste sub 25 de ani. Ele au fost invitate să se uite la 12 seturi de fotografii, fiecare prezentând două chipuri de bărbați, unul atrăgător și unul mai puțin atrăgător. Imaginile au fost însoțite de mici scenarii, dintre care 8 prezentau situații în care altruismul sau lipsa sa jucau un rol important. Un astfel de scenariu spune că: "Doi oameni merg printr-un oraș aglomerat și observă un om al străzii, așezat pe jos, lângă o cafenea. Persoana E decide să intre în cafenea și să cumpere un sandviș și un ceai pe care le oferă omului fără adăpost de afară. Persoana F se preface că are treabă pe telefonul mobil și trece pe lângă omul străzii ca și când nu l-ar fi observat".

Comportamentul altruist a fost atribuit, în unele cazuri, bărbatului cu chipul frumos din fotografii, iar în altele celui mai puțin atrăgător. În alte scenarii, frumosul și urâtul din fotografii au primit comportamente neutre, pentru ca oamenii de știință să identifice importanța aspectului fizic atunci când cei doi bărbați au un comportament similar. După ce au văzut fotografiile și au citit scenariile, femeile au notat, pe o scară de la 1 la 5, cât de "interesant" li se pare fiecare dintre bărbații din fotografii, atât pentru o aventură de o noapte, cât și pentru o relație de durată..

Acest studiu confirmă și rezultatele unei cercetări germane desfășurate anul trecut, conform căreia bărbații cu comportament altruist, care dau deseori dovadă de generozitate, au șanse crescute de a-și găsi o parteneră de viață.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe