Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Știai? Ce se poate întâmpla dacă ții un creion în gură. Efectele nebănuite ale acestui gest aparent banal

Putem deveni mai fericiți zâmbind mai mult, sugerează psihologii. Și, în ciuda multor factori stresanți, ne putem stabili starea de spirit folosind un creion, spun cercetătorii. Așadar, să fim creatorii propriei noastre fericiri și să nu-i lăsăm să se estompeze.

Ce efecte poate avea asupra psihicului tinutul creionului in gura

Profimedia

Tema fericirii a fost studiată de mai multe decenii și unii cercetători au venit cu o idee interesantă. Acțiunile simple ale corpului tău îți pot afecta emoțiile. Ca un exemplu excelent, există dovezi că femeile cu mai puțină încredere în rolurile de conducere se pot simți împuternicite atunci când văd în față o fotografie a unei femei politice puternice.

Același mecanism se întâmplă și cu un zâmbet: „A fi amuzat tinde să te facă să zâmbești și a zâmbi tinde să te facă să te simți amuzat.” Unii elevi au fost rugați să evalueze cât de amuzant a fost un desen animat. Și s-a făcut o concluzie surprinzătoare. Cei care țineau un creion în gură au găsit că desenul animat era mai amuzant.

Această acțiune simplă a fost foarte eficientă. Așadar, punând un creion în gură în mod orizontal, buzele formează automat forma unui zâmbet. Iar corpul tău îl recunoaște.

Pur și simplu, creierul dvs. monitorizează constant toate lucrurile care se întâmplă în corpul vostru. Apoi începe să le analizeze pentru a judeca cum te simți. Deci, practic, îți păcălești creierul cu o expresie fericită pe față.

Într-o documentare mai curioasă, s-a observat că efectul unei acțiuni atât de simple ar putea dura de la 15 minute la 20 de minute - până la 2 zile, iar acest impact este constant. Corpul și creierul sunt incredibil de sensibile și pot fi corectate cu stimul ușor. Astfel de stimuli pot fi sunete, gusturi, mirosuri și efecte vizuale. Deci, este mai bine să fim atenți la ceea ce consumăm în fiecare zi.

Când te pui într-o poziție mai fericită, starea ta de spirit poate fi stimulată. Dar același efect se poate întâmpla și cu acțiunile „nefericite”. Dacă începi să exersezi o față deprimată, vei observa cum starea ta de spirit se înrăutățește. Puteți încerca chiar și fără creion.

În ceea ce privește alte acțiuni simple care te pot face mai fericit, psihologii recomandă să stai înalt și să respiri bine, astfel încât să te simți mai încrezător.

Recomandari