Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30X Factor

Breb, satul de poveste din Maramureș, cucerit de turiști: ”Am văzut multe poze pe Instagram și am zis să venim și noi. E foarte frumos!”

Este anul în care dăm marile oraşe pentru viaţa autentică de la ţară. Pe care o putem închiria pentru câteva zile în frumosul Maramureş. Dormim în case vechi de secole şi mâncăm preparate făcute după reţete şi mai vechi de atât. Astăzi, descoperim împreună satul Breb, poate unul dintre cele mai frumoase din nordul ţării. Return to index of stories...

Satul de la poalele munţilor Gutâi, cu uliţe pietruite şi case vechi de un secol, este un colţ de rai pentru turiştii care caută liniştea. Localitatea de poveste a devenit cunoscută pe reţelele de socializare datorită fotografiilor postate de oamenii care au vizitat-o.

Zboruri suspendate între România și alte patru țări, pe lângă Austria, din cauza restricțiilor de călătorie impuse românilor

”Foarte multe poze pe instagram cu Breb şi am vrut să vedem şi noi zona. E prima dată când suntem în Maramureş şi chiar vrem să vedem cum trăiesc oamenii în zona asta. Am mai văzut o familie care a făcut poze aici în costum popular şi atunci am făcut şi noi. A fost foarte drăguţ şi ne-au dat vreo trei costume să ne alegem.”, a povestit Oana, turistă.

Prima oprire a turiştilor este la restaurantul din sat. Aici, luxul înseamnă să iei masa direct pe iarbă.

”Ne-am oprit cu maşina la intrarea în sat şi la pas am început să luăm fiecare străduţă să vedem viaţa oamenilor, căsuţele lor, locurile. Este fain şi cred că încă se păstrează aici tradiţia şi poţi să vezi oamenii în viaţa de zi cu zi.”, a explicat și Alexandru.

”Nu am fost niciodată în zona asta şi am zis să vizităm Maramureşul, să vedem tradiţiile locale şi sătenii.”, a mai mărturisit și Orlando.

La plajă, doar cu rezervare din timp. Noua măsură restrictivă împotriva coronavirusului, tot mai populară în Europa

În satul Breb, turiştii trăiesc viaţa autentică de la ţară. Localnicii şi-au transformat casele bătrâneşti cu cerdac, mobilier vechi şi covoare ţesute, în pensiuni. Aici, o noapte de cazare costă 400 de lei.

Maria Marinca, proprietară pensiune 15.08 Căsuca asta e foarte veche, a făcut-o tatăl meu până nu s-a căsătorit. Peste 100 de ani. Eu în ea m-am născut, în ea m-am căsătorit.

Bunica Maria a făcut băi în fiecare cameră pentru turiştii mofturoşi de la oraş. Chiar şi aşa, casa şi-a păstrat aspectul de altădată.

”Căsuca a fost acoperită de tatăl meu şi şindrilă. A fost 50 de ani acoperită cu şindrilă. Atunci erau şi lemnele şi oamenii mai tari, mai sănătoşi. Pe urmă a pus tablă. Şi-amu e iară cu şindilă. A ajuns ce-a fost când a fost tânără casă.”, a povestit Maria Marincă, proprietară de pensiune.

Mia de noi cazuri pe zi vine cu noi restricții de călătorie. Tot mai multe ţări nu mai acceptă turişti din România și anulează zborurile

Satul din inima Maramureştului poartă numele Breb, după un castor care a trăit pe aceste meleaguri şi a cucerit localnicii. Acum este cel mai vizitat loc din Maramureş.

Recomandari