Căutare Live

Ce trebuie să știi despre Cascada Bigăr: legendă, locație, traseu, cazare

Cascada Bigăr este considerată cea mai frumoasă din lume, o adevărată minune a naturii. Află care este legenda ei, locația, cât costă cazarea în zonă și ce traseu este recomandat

Cascada Bigar

Cascada Bigăr este considerată una dintre cele mai frumoase din lume, o adevărată minune a naturii. Află care este legenda ei, locația, cât costă cazarea în zonă și ce traseu este recomandat

Cascada Bigăr locație. Situată în Bozovici din județul Caraș-Severin, Cascada Bigăr a devenit unul dintre principalele obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, având una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume. De altfel, The World Geography a clasat cascada Bigăr pe primul loc în clasamentul celor mai frumoase cascade unice din lume realizat în 2013.

Paralela 45 nord trece pe lȃngă această cascadă, fapt marcat în teren printr-un panou geografic.

Cascada Bigăr este extrem de frumoasă, la fel ca și celelalte obiective pe care le puteți vizita în zonă, însă să nu plecați la drum cu speranța că o veți vedea chiar așa cum se prezintă în mai toate imaginile care circulă pe internet , pentru că fotografiile, de cele mai multe ori, au fost „ușor” prelucrate.

Apa ce curge la cascada Bigăr este bogată în calcar și se varsă în răul Miniș de pe un prag stâncos de circa 8 metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând celebra noastră cascadă. Apa iese de sub o stâncă ce are o înălțime de peste 50 de metri. Culorile se schimbă în funcție de razele soarelui și îți dau senzația că ai în față o apa vie, atât este de minunată. Un adevărat spectacol al naturii!

Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar.

Cascada Bigăr traseu

Din București până la Cascada Bigăr sunt circa 452 de kilometri. Traseul către cascada Bigăr are drept cale de acces Drumul național (DN57B) Anina - Poneasca - Valea Minișului - rezervație (drumul se urmează doar până în dreptul Cascadei Bigăr, înainte de a ajunge în satul Bozovici).

Drumul este asfaltat, într-o stare foarte bună. Dacă vii dinspre Reșița, ai grijă să treci prin Carasova, apoi Anina, Oravița și să depășești micul lac de acumulare Gura Golumbului.

Din dreptul cascadei Bigăr se intră în rezervația naturală. Cascada se află la câțiva metri distanță de șosea. Aici există și un loc de popas pentru turiști. Poți înainta, pe jos, circa 10 minute pentru a vedea de unde izvorăște apa-Peștera Bigăr. Izvorul Bigăr sau Izbucul Bigăr, cum i se mai spune, este unul puternic a cărei apă provine din subteran și trece prin peșteră ce îi poartă numele din Munții Aninei.

Cascada Bigăr traseu și obiective turistice: La numai 20 km de Cascada Bigar vei întâlni o altă zonă de poveste – inspirată poate din poveștile cu pitici: în comuna Rudăria din Caraș-Severin există cele mai frumoase 22 de mori de apă din țara (complexul Rudăria face parte din patrimoniul UNESCO, iar zonă este unică în sud-estul Europei

Cascada Bigăr preț

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

Cei care vor să vadă mai multe obiective turistice în zonă și să afle mai multe povești și legende interesante plătesc o taxă modică. Prețul pentru a vizita cascada Bigăr este de 5 lei.

Cascada Bigăr cazare

Cea mai apropiată localitate unde se poate găsi cazare la cascada Bigăr este chiar Bozovici. Aici prețurile la cazare în pensiuni pornesc de la 30 de euro pe noapte și pot crește în funcție de cerințe și preferințe.

Dacă nu sunteți de cazare chiar aproape de cascada Bigăr, puteți opta pentru localitățile Anini sau Văliug, unde prețurile la cazare nu diferă foarte multe, însă sunt mai multe opțiuni.

Citește și: Top cele mai frumoase 15 cascade din România pe care străinii vin să le vadă

Cascada Bigăr legendă

O familie de țărani de pe Valea Almajului ce nu au putut să aibă urmași au aflat de la o vrăjitoare, în vis, că dacă femeia va bea apa de la izvorul dintre cele două lumi, de sub stâncă, va avea un copil. Vrăjitoarea le-a spus că dacă vor avea o fată să nu o lase să se îndrăgostească că își va găsi moartea. Femeia a născut o fată care s-a îndrăgostit de un băiat pe nume Bigăr. Tatăl ei a închis-o în grota de pe munte pentru a o ține departe de blestem.

Suferințele fetei au înduplecat-o pe vrăjitoarea ce trăia în Tărâmul Regăsirii Dorului să viziteze fata în grotă și să îi transforme părul într-o cascadă pe care au început că cadă lacrimile ei. Tânărul Bigăr s-a aruncat în apă, iar tânăra a murit odată cu acesta. Cei doi s-au reîntâlnit pe cealaltă lume, acolo unde și-au putut împlini povestea lor de dragoste.

Legenda mai spune că cei îndrăgostiți care vor să aibă parte de iubire veșnică să bea apă din cascada Bigăr.

Citește și:

Zeci de mii de turişti, români şi străini, ajung în fiecare vară la Ocna Sibiului pentru tratamente cu apă sărată şi năm... Vara e la final în calendar, nu şi pe plajă. În 2 Mai, satul din sudul litoralului, turismul a explodat în ultima perioa...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri