Căutare Live

Detaliul despre Biserica Neagră din Brașov pe care nici brașovenii nu îl cunosc. De ce pe acoperiș exista statuia unui băiețel

Biserica Neagră este una dintre cele mai frumoase monumente din Brașov. Ba mai mult, se numără și printre principalele atracții din acest oraș. Cu toate acestea, puțini știu că pe acoperișul ei se află statuia unui băiețel.

Biserica Neagră este una dintre cele mai frumoase monumente din Brașov. Ba mai mult, se numără și printre principalele atracții din acest oraș. Cu toate acestea, puțini știu că pe acoperișul ei se află statuia unui băiețel

Captura Youtube și Profimediaimages.ro

Biserica Neagră este una dintre cele mai frumoase monumente din Brașov. Pentru prima dată, biserica a fost ridicată în anul 1383 de către sașii burghezi. Zeci de serii au lucrat aproape 100 de ani pentru a ridica superba clădire.

În 1477, parohia brașoveană a primit hramul Sfintei Maria și, în prezent, Biserica Neagră aparține cultului Evaghelic. De-a lungul timpului, clădirea a supraviețuit mai multor cutremure și unui incendiu.

Pe data de 21 aprilie 1689, un incendiu puternic a distrus-o aproape în totalitate. Focul a cuprins biserica parohială, i-a distrus acoperișul și mobilierul din interior. 30 de ani au durat lucrările de renovare și meșteri din orașul Danzig, actualul Gdansk, au muncit din greu pentru a fi posibilă o nouă inaugurare a frumosului monument.

Citește și: Stațiunea din Grecia în care te simți ca în Maldive. Să închiriezi un bungalow e mai ieftin decât un weekend pe litoralul românesc

Pentru că pereții ei erau înnegriți de fum, numele i-a rămas Biserica Neagră. Acum, ea este unul dintre principalele atracții din Brașov, însă puțini știu că pe acoperișul ei se află statuia unui băiețel. Este vorba despre un lucru neobișnuit pentru o biserică, iar explicațiile sunt multiple.

De ce pe acoperișul Bisericii Negre din Brașov există statuia unui băiețel

Pe o parte a acoperișului Bisericii Negre din Brașov se află statuia unui băiețel care stă aplecat. Nimeni nu a putut încă stabili care este, de fapt, motivul pentru care aceasta se află pe biserică.

Există, totuși, mai multe legende care speră să explice această situația. Una dintre ele spune că statuia înfățișează un ucenic care a fost omorât din invidie. Se spune că acesta era foarte talentat și că meșterul șef s-a temut că îi va lua locul. A luat decizia de a împinge uceniul de pe biserică și acesta a murit.

Ulterior, a aflat că băiatul îl admira și vorbea foarte frumos despre el. Pentru că a fost măcinat de remușcări, a decis să recunoască fapta și a ridicat această statuie.

Citește și: Mănăstirea săpată în stâncă unde dorințele devin realitate. Unde se află „Templul Ursitelor”, locul în care se întâmplă minuni

O altă legendă spune că nu ar fi vorba despre o crimă, ci despre un accident. Se crede că fiul unuia dintre muncitori a venit în vizită la tatăl său, care lucra pe acoperișul bisericii.

Băiatul s-a urcat și a mers până la marginea acoperișului să vadă ce distanță este până jos. Pentru că s-a aplecat prea mult, el a căzut. Îndurerat de pierderea fiului, muncitorul a comandat o statuie care reprezenta un copil aplecat și care încă se află pe monument.

(P) Merită să vizitezi orașul Dubai?... Jungla din România care se află acolo unde era marea în urmă cu 6000 de ani. E singurul loc din Europa unde se găsesc li...
Parteneri
Tartă cu prune. Desert simplu și delicios, din puține ingrediente
Catine.ro
Ultimele știri
x