Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Balerini. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o altfel de salată de vinete cu dovlecel și iaurt, servită în cojile de la vinete, decupate sub formă de balerini.

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o altfel de salată de vinete cu dovlecel și iaurt, servită în cojile de la vinete, decupate sub formă de balerini.

Salata de vinete este gustoasă și ușoară, iar servirea este inedită, de mare efect!

Ce ne trebuie pentru Rețeta Balerini:


  • 3-4 vinete
  • 2-3 dovlecei
  • iaurt
  • ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • oregano
  • lămâie
  • roșii pentru servit și decor
  • frunze de mentă

Cum preparăm Rețeta Balerini

Mai întâi se îndepărtează cotoarele de la vinete, cu grăjă, fără a tăia capătul vinetelor.

Vinetele se înțeapă cu o furculiță, se așază în tavă și se coc la 250 de grade, cu ventulație, de preferință, până când se pătrund bine.

Coapte la foc iute, coaja vinetelor rămâne intactă și se poate decupa cu o foarfecă de bucătărie, sub ce formă dorim. Vlăduț a decupat-o sub formă de balerini, iar cu o lingură se scoate miezul vinetelor.

Dovleceii se spală, se taie în sferturi și se fierb în apă cu sare până se pătrund la testul cu furculița.

Dovleceii se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă împreună cu miezul vinetelor, răcut și acesta.

Se amestecă, apoi cu puțin ulei de măsline, se adaugă 2-3 căței de usturoi, răzuiți, iaurtul, sare, după gust și, opțional, puțină zeamă de lămâie.

Se mai adaugă pentru o aromă mediteraneeană, oregano verde, tocat mărunt.

Cu această salată se umplu balerinii din cojile de vinete.

Din roșii se realizează trandafiri, care vor folosi drept decor, iar drept frunze, se vor folosi frunzulițe de mentă.

O idee minunată pentru a-i impresiona pe cei dragi.

Video