Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit la ceas aniversar, un delicios Tort Pădurea Neagră, cu frișcă, vișine, ciocolată, dar şi alte ingrediente delicioase.
Ce ne trebuie pentru rețeta Tort Pădurea Neagră
Blat de tort cu cacao: 8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de unt topit 6 linguri de făină 2 linguri de cacao 1 praf de sare Sirop de ciocolată: 400 ml smântână pentru frișcă 200 gr ciocolată Umplutura: 500 gr frișcă naturală, bătută 30 ml rom 300 gr vișine fără sâmburi 100 gr zahăr 1 lingură amidon 2 linguri apă Decor: ciocolată bomboane de ciocolată căpșuniMod de preparare pentru rețeta Tort Pădurea Neagră
Blatul de Tort Pădurea neagră se prepară ca la orice rețetă clasică de pandișpan. Separăm mai întâi albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile frecate și ele cu puțină sare, apoi untul topit și făina în ploaie. Coacem blatul pentru 35-40 de minute la 170 de grade, apoi îl lăsăm să se tempereze și îl răsturnăm pe un grătar de răcire.
Între timp preparăm siropul de ciocolată. Încălzim smântâna pentru frișcă și topim ciocolata ruptă în ea. Amestecăm până se omogenizează și lăsăm siropul de ciocolată să se răcească.
Pentru umplutură, pregătim mai întâi vișinile cu zahărul, pe foc, până rezultă un sirop. Adăugăm amidonul desfăcut în puțină apă rece și amestecăm până se omogenizează și capătă consistență cremoasă. Frișca bătută o amestecăm cu romul.
Când avem totul pregătit, asamblăm tortul. Secționăm blatul în trei părți pe care le însiropăm cu siropul de ciocolată. Întindem între blaturile de tort frișca bătută și creăm rotocoale din vișinele cu amidon. Topim ciocolată și o întindem pe hârtie de copt în fâșii de 2-3 cm grosime. lăsăm ciocolata topită să se întărească ușor pe hârtiile de copt, apoi o așezăm din loc în loc peste tort. Decorăm tortul cu căpșuni glazurate cu ciocolată și bucăți de ciocolată sau bomboane.
Dăm tortul la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a-l secționa.