Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o rețetă nouă de salam de biscuți care conţine biscuiți cu unt, cacao, nuci, rahat, dar şi alte ingrediente delicioase.
Ingrediente pentru Rețetă nouă de salam de biscuți
1400 gr biscuiți cu unt 250 gr unt 50 gr cacao 250 gr nuci pecan 250 gr rahat tăiat cubulețe 200 gr stafide aurii 100 gr ciocolată amăruie 100 gr zahăr 150 ml apă 400 gr cremă de ciocolatăMod de preparare pentru Rețetă nouă de salam de biscuți
Într-un vas se amestecă biscuiții rupți cu rahatul, stafidele, nucile tocate grosier și ciocolata amăruie ruptă în bucăți mai mici.
Într-un alt vas se fierbe un sirop din apă cu zahăr, cacao și unt. Siropul omogenizat se toarnă peste amestecul de ingrediente din celălalt vas. Se omogenizează toate ingredientele și se rulează în folie alimentară. Salamul de biscuiți se dă la rece pentru câteva ore, sau de pe o zi pe alta, apoi se decorează cu crema de ciocolată încălzită și cu ce dorește fiecare.