Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit delicioasa rețetă "Mac & Cheese", renumitele macaroane cu brânză americane, pe care le-a asamblat într-un sandwich delicios.
Ce ne trebuie pentru rețeta Mac & Cheese:
250 g paste penne rigate 100 g brânză gorgonzola 100 g brânză cedar 100 g brânză mozzarella 100 g unt 1 lingură făină 600 ml lapte, sau lapte condensat 200 g cașcaval felii de pâine toast unt tartinabilIată cât de simplu se prepară rețeta Mac & Cheese!
Pastele se pun la fiert în apă cu sare.
Între timp, se prepară sosul de brânzeturi.
Se taie untul cubulețe și se pune la topit într-o tigaie încăpătoare. Când este topit, se adaugă o lingură de făină, se amestecă bine până absoarbe tot untul și toarnă, treptat, laptele fierbinte, amestecând intens până rezultă un sos consistent. Se adaugă brânzeturile date pe răzătoarea mare, se mai amestecă până acestea se diluează, apoi se adaugă pastele scurse.
Feliile de pâine se tartinează cu un și se așază câte o felie de cașcaval pe ele. Se asamblează într-un sandwich delicios, punând între două felii de pâine, o porție consistentă din delicioasele paste cu brânză. Se dau sandwich-urile la cuptor pentru 6-8 minute, până se gratinează frumos.
Pentru mai multe detalii, urmăriți videoclipul emisiunii!