Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Marea Neagră. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă pe bază de ingrediente negre: paste și scoici, dar şi alte ingrediente delicioase, pe care a denumit-o "Marea Neagră".

Este o rețetă simplă, de vară, gata în nici 30 de minute, care se servește imediat. Pastele sunt mai speciale, din boabe de fasole neagră și se combină într-o armonie perfectă cu scoicile, negre și ele.

Rețeta Marea Neagră - Ingrediente:


  • scoici
  • paste negre
  • roșii cherry
  • ardei iute
  • ceapă verde
  • vin spumant
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • brânză cu mucegai

Rețeta Marea Neagră - Preparare

Scoicile se prepară în modul clasic, adică se trag la tigaie în ulei cu un cățel de usturoi, pentru câteva minute, apoi se sting cu vinul spumant și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul.

Roșiile cherry se stropesc cu puțin ulei de măsline, se presară cu sare și se dau la cuptor pentru 10 minute.

Pastele negre, se fierb în apă cu sare, ca și pastele clasice. Apoi se scurg, se adaugă în vasul cu scoicile, când acestea deja s-au deschis și se mai lasă să fiarbă împreună până absorb sosul de la scoici.

Se adaugă și roșiile cherry de la cuptor și se lasă să-și degaje și ele aroma, împreună cu câteva rondele de ardei iute.

La final, când pastele negre cu scoici se servesc, sa adaugă și brânza cu mucegai.

Spor și poftă bună!

Video