Este un preparat cu care se poate începe masa de prânz.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Prosciutto melone: pepene galben prosciutto crudo bacon Pentru sos: zmeură sirop de arțar puțină sare piper ulei de măsline frunze de mentă Cum procedăm?Pepenele se feliază, se curăță, iar feliile se îmbracă în felii de prosciutto crudo.
Feliile de bacon se vor prepara la cuptor între două tăvi pentru a ieși drepte și crocante.
Separat, se prepară un sos din zmeura trecută prin blender și amestecată cu siropul de arțar. Se asezonează cu puțină sare și puțin ulei și se omogenizează cu puțin ulei de măsline, pentru că va fi, de fapt, o emulsie prin care se vor trece feliile de pepene cu prosciutto crudo, în timpul servirii.
Pentru un plus de prospețime, se adaugă și câteva frunze de mentă tocate fin, iar dacă se dorește mai picant, se poate adăuga și puțin ardei iute.
Spor și poftă bună!