Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:50Observator Special

Reţeta lui Vlăduţ: Coaste afumate cu legume gratinate

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă pe bază de vinete, ciuperci, usturoi, coaste afumate, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită "Coaste afumate cu legume gratinate".

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă pe bază de vinete, ciuperci, usturoi, coaste afumate, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită "Coaste afumate cu legume gratinate".

Cu așa combinații de ingrediente cu gusturi deosebite, rețeta este perfectă pentru un prânz de vară, generos.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Coaste afumate cu legume gratinate:


  • coaste de porc afumate
  • paste
  • păstăi de fasole grasă
  • vinete
  • roșii cherry
  • zucchini
  • ciuperci champignon brune
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • cașcaval
  • pătrunjel verde
  • puțin sos de roșii
  • sare

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Coaste afumate cu legume gratinate

Coastele afumate, fără a mai fi condimentate se împachetează în hârtie pergament, apoi în folie de aluminiu și se dau la cuptor la 160-170 de grade, pentru aproximativ 2 ore.

Ciupercile se taie în jumătăți și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline cu 2-3 grăunți de usturoi presați.

Zucchinii și vinetele se feliază rondele și, de asemeni, se vor trage la tigaie, separat, cu puțin usturoi și ulei de măsline, sau se pot da la cuptor și se presară cu cașcaval răzuit, pentru a se gratina.

Păstăile de fasole grasă se blanșează în apă cu puțină sare, pentru 5 minute, apoi se scot în apă rece pentru a se opri procesul termic. Ulterior se va asezona cu pătrunjel verde și usturoi verde.

Pastele se fierb în modul clasic, în apă cu sare, apoi se amestecă cu puțin sos de roșii.

Coastele afumate se servesc cu pastele și legumele gratinate, alături de roșii cherry proaspete.

Spor și poftă bună!

Video