Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit astăzi, ca de începutul postului mare, o reţetă clasică de hummus libanez, pe care a denumit-o Hummus de primăvară.
Hummusul este un preparat gustos și foarte hrănitor, la mare căutare, mai ales, în perioadele de post. Se prepară destul de simplu, dar trebuie ținut cont de cantitățile celorlalte ingrediente adăugate, pentru un gust optim.
Ce ne trebuie pentru delicioasa rețetă Hummus de primăvară:
Rețeta Hummus de primăvară - Mod de preparare
Năutul se pune la hidratat în multă apă rece de seara până dimineața. Dimineața se scurge, se clătește și se pune la fiert în multă apă, fără a adăuga sare.
Pe la jumătatea timpului de fierbere se adaugă puțin bicarbonat, pentru a se pătrunde boabele mai rapid și mai uniform.
Năutul bine fiert se scurge, se trece prin blender, până devine o pastă, adăugând și pasta de susan și ulei de măsline. Când este temperat, se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și multă zeamă de lămâie.
Pentru servit, lipiile libaneze se stropesc cu puțin ulei de măsline, se presară diverse semințe: chimen, susan alb, susan negru, etc. și se rumenesc ușor la cuptor.
Este o rețetă perfectă pentru începutul postului mare!