Antena Căutare
Logo show

Reţeta lui Vlăduţ - Quiche Lorraine

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o reţetă franţuzească - Quiche Lorraine

Ingrediente pentru Rețeta Quiche Lorraine:

Aluat: 350 gr făină 125 gr unt 82 125 gr mascarpone 1 ou 1 linguriță de chimen 1/2 linguriță de sare Pentru umplutură: 250 gr bacon 2 fire de praz 1-2 linguri ulei de măsline 6 ouă 2 linguri de smântână sare și piper 150-200 gr pecorino, sau brânza preferată Pentru servit: sparanghel verde  roșii cherry

Cum se prepară Rețeta Quiche Lorraine

Pentru aluat, se cerne făina într-un vas, se adaugă untul rece, tăiat cuburi, oul, sarea, chimenul și mascarponele. Se frământă aluatul, de preferat cu mâinile, apoi se dă la rece pentru 30 de minute.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.

Baconul se taie în cubulețe mici și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă prazul tocat rondele. Se lasă să se tempereze, se adaugă ouîle și smântâna, precum și brănza răzuită, sare și piper după gust.

Se scoate aluatul de la rece și se tapetează cu el interiorul unei forme de tartă, sau de tort. Se înțeapă cu o furculiță din loc în loc.

Se toarnă umplutura în interiorul aluatului și se dă tarta la cuptor, la 165-170 de grade, pentru 30 de minute.

Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi cu sparanghel verde și roșii cherry.

Spor și poftă bună!

Marti, 28.04.2020, 08:37
x