Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune la început de săptămână rețeta Chifteluțe de primăvară în stil românesc cu garnitură de cartofi și spanac.
Ingrediente pentru rețeta Chifteluțe de primăvară în stil românesc
500 gr carne de porc tocată 2 legături usturoi verde 2-3 legături ceapă verde 3 ouă 1 cartof 1 felie de pâine înmuiată în apă 2 legături pătrunjel verde 2 legături mărar 1 legătură leuștean sare + piper ulei pentru prăjit Pentru garnitură: 1 kg cartofi roșii 100 gr unt sare 100 gr cașcaval 500 gr spanac 1 lingură smântână 50 gr unt Pentru servit: frunze de lobodă brânză de caprăMod de preparare pentru rețeta Chifteluțe de primăvară în stil românesc
Se toacă toate verdețurile și se amestecă cu carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în lapte și bine scursă, cartoful răzuit și bine scurs și condimentele. Se omogenizează compoziția pentru chifteluțe de primăvară în stil românesc, se încorporează ouăle și se dă la frigider pentru 30 de minute, atât cât să se întrepătrundă aromele. Se formează apoi chifteluțe și așa simple, fără a le trece prin făină sau pesmet, se prăjesc în ulei încins.
Pentru garnitură se curăță cartofii, se taie cuburi și se fierb în apă cu sare. Când sunt fierți, se scurg, se pasează cu unt și se adaugă puțină smântână pentru cremozitate.
Spanacul se opărește în apă clocotită cu puțin bicarbonat, apoi se scurge și se amestecă cu piureul de cartofi.
Se servesc delicioasele Chifteluțe de primăvară în stil românesc, cu piureul de cartofi amestecat cu spanac și cu brânză de capră.