Antena Căutare
Logo show

Rețeta Zilei - Neatza cu Răzvan şi Dani: Plăcinta Unirii

Este o plăcintă combinată, cu puțin stil din Moldova, puțin din Transilvania și din Țara Românească.

Ingrediente pentru Rețeta Plăcinta Unirii:

700 gr brânză telemea 300 gr brânză de vaci proaspătă 400-500 gr smântână cu peste 20% gr 10 ouă puțină untură 500 ml lapte Pentru aluat: 1 kg făină tip 650 1 lingură de oțet 1 linguriță de sare 450 ml apă

Cum se prepară delicioasa rețetă Plăcinta Unirii

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea și se toarnă, treptat, apa caldă și oțetul, amestecând până se obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios și ușor de întins. Aluatul se întinde, cu ajutorul sucitorului, pe masa înfăinată, într-o foaie subțire. Se unge foaia de aluat cu untură și se rulează, sau se împachetează în patru și se dă la frigider până se întărește untura dintre foi.

Pentru umplutură, se amestecă cele două tipuri de brânză cu smântâna și se încorporează 6 ouă.

Aluatul se împarte în 5-6 părți care se întind în foi subțiri și lungi de dimensiunea tăvii de aragaz. Peste foi se întinde crema de brânză și se rulează.  Rulourile de plăcintă cu brânză se așază în tava de aragaz, unul lângă altul.

Se amestecă cele ăatru ouă rămase cu un praf de sare și laptele și se toarnă peste rulourile de plăcintă cu brânză din tavă.

Plăcinta Unirii se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Se lasă să se tempereze, se porționează și se pudrează ușor cu zahăr pudră.

Vineri, 24.01.2020, 08:25
x