Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert delicios pe care nimeni nu-l poate refuza: Ștrudel vienez cu sos de vanilie.
Ingrediente pentru rețeta de Ștrudel vienez cu sos de vanilie
1 pachet aluat foietaj 1 kg mere ionatane 50 gr merișoare 100 gr stafide sultana și aurii scorțișoară 100 gr zahăr puțină miere Pentru sosul de vanilie: 4-5 gălbenușuri de ou 4 linguri de zahăr 1 vârf linguriță de sare 500 ml lapte 1 baton de vanilie burbonMod de preparare pentru rețeta de Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Pentru prepararea umpluturii, merele se curăță de cotoate și coajă și se taie în cuburi, apoi se dau la cuptor presărate zahăr și puțină miere. Apoi, se amestecă cu stafidele și merișoarele și se lasă să se tempereze.
Se întinde aluatul în foi nu foarte subțiri, se adaugă amestecul pentru umplutură, se presară scorțișoară și se rulează. Se crestează aluatul deasupra, din loc în loc.
Se așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până sunt bine rumenite.
Când se temperează, se pudrează cu zahăr și scorțișoară.
Pentru prepararea sosului de vanilie, se freacă gălbenușurile cu sare și zahărul, apoi se trec pe baie de abur și se adaugă treptat laptele fierbinte.
Se fierbe sosul, amestecând continuu, până devine mai consistent, apoi se stinge focul, se adaugă vanilia burbon și se lasă la răcit.
Ștrudelele cu mere se servesc cu deliciosul sos de vanilie temperat.