Antena Căutare
Logo show

Salată de orz, o rețetă sănătoasă și gustoasă

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne propune rețeta Salată de orz, plină de culoare și savoare, cu ingrediente sănătoase.

Ingrediente pentru rețeta Salată de orz

1 kg orz decorticat 1/2 dovleac 1 sfeclă 1/2 varză roșie 1/2 varză albă 200 g cașcaval Peștera semințe de dovleac 250 g baby spanac frunze de mentă 150 g prune uscate sare piper ulei de măsline zeamă de lămâie

Mod de preparare pentru rețeta Salată de orz

Orzul se fierbe în aproximatv 5 litri de apă, cu sare, până se hidratează bine.

Sfecla și dovleacul se coc la cuptor, se curăță și se taie cuburi.

La fel se taie și cașcavalul, tot cuburi, sau felii, iar cele două tipuri de varză se toacă fideluță.

Se amestecă toate aceste ingrediente cu orzul bine scurs și cu frunzele de baby spanac bine spălate.

Se prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu zeamă de lămâie, sau cu oțet balsamic, sare și piper și se stropesc ingredientele cu acesta. 

Se presară semințe de dovleac peste salata de orz și frunze de mentă pentru un plus de aromă și prospețime, dar și niște fructe de pădure pentru un plus de culoare și gust.

Dacă se dorește de post, se va scoate cașcavalul.

Miercuri, 28.11.2018, 08:50
x