Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă ”Vrabioară cu dulceață”, o combinație între carne preparată la grătar și dulceață din mai multe tipuri de ceapă.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Vrăbioară cu dulceață:
1 kg vrăbioară de vițel, fragedă și împănată sare Pentru dulceața de ceapă: 1 kg ceapă amestec( albă, galbenă, roz și roșie) 4-5 mere roșii 50 gr stafide aurii sare miere după gust puțin uleiMod de preparare pentru rețeta Vrăbioară cu dulceață
Vrăbioara se presară doar cu sare și se prepară pe grătar până se rumenește frumos pe ambele părți.
Pentru dulceața de ceapă se curăță și se toacă ceapa solzișori, apoi se călește ușor în puțin ulei. când începe să se pătrundă, se adaugă merele tocate cuburi și stafidele și se potrivește gustul cu sare. Se mai amestecă de câteva ori pe foc, apoi se adaugă miere, după gust și se amestecă bine până aceasta se topește și caramelizează ceapa frumos.
Spor și poftă bună!