Antena Căutare

Alexandru Benchea, primul alpinist român nevăzător care a cucerit vârful Kilimanjaro, mărturisiri neașteptate: ”Vreau să motivez oamenii care nu văd să facă sport!”

Alexandru Benchea este primul alpinist român nevăzător care a cucerit vârful Kilimanjaro, iar acum a venit în platoul emisiunii ”Neatza cu Răzvan și Dani” pentru a vorbi despre această experiență.

Alexandru Bencea sau omul cu ochii albi a făcut mărturisiri inedite despre experiența pe care a trăit-o pe vârful Kilimanjaro, mărturisind că este foarte pasionat de munte.

”E ca un brand, da. M-am născut așa ca să inspir oameni. Sunt pasionat de munte, de alpinism, a fost o experiență complexă, în care am avut niște obiective, nu am plecat așa, pur și simplu, de nebun. Am vrut să motivez persoanele nevăzătoare să fie independente, să se apuce de sport, pentru că mie mi-a schimbat viața. Grupul nostru a fost format din două persoane din România și ne-au mai însoțit doi ghizi de acolo.”, a mărturisit el.

Întrebat cât de greu îi este să urce pe munte față de un om obișnuit, acesta a răspuns franc: ”Nu pot să spun că sunt lent, dar mă adaptez la mersul însoțitorului, nu mă împiedic, merg normal.”, a mai spus Alexandru.

Iar planurile lui nu se opresc aici, întrucât în luna iulie a acestui an va încerca împreună cu Răzvan Nedu să cucerească Mont Blanc, cel mi înalt vârf din Alpi şi din Europa de Vest.

A început Postul Paștelui. Părintele Visarion Alexa îți spune ce reguli trebuie să respecți: ”Postul este o perioadă de ... Ramona Olaru, frumoasa vecină de la Neatza cu Răzvan și Dani, a venit supărată la emisiune și nu a rezistat să nu dezvăl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x