Antena Căutare

Smiley News: Bărbatul lăsat inconștient de un butoi de varză și românii care au topit statui de bronz din Bruges

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica "Smiley News", de la Neatza cu Răzvan și Dani, două știri inedite.

Un trecător a fost lovit, sâmbătă, de un butoi de varză aruncat de un locatar de pe strada Moldovei din Micro 6 Târgoviște. Cel care a aruncat butoiul avusese varză la murat și a vrut să scape de el, aruncându-l de la etajul patru.

Butoiul era gol, iar bărbatul a rămas inconștient. La fața locului au ajus polițiștii și medicii. Trecătorul care a fost lovit și-a revenit.

Smiley News: Polițiștii din Statele Unite au arestat, din greșeală, un ofițer FBI

Povestea statuilor de bronz din Bruges

În dimineața zilei de 1 iunie 2018, locuitorii din orașul belgian Bruges aveau să constate uluiți că statuile din bronz, grele de 5 tone, au dispărut în numai câteva ore. Poliția din Belgia urma să afle în urma unei anchete că făptașii sunt câțiva hoți de fier vechi din România.

Statuile din Piața Zand a orașului belgian urmau oricum să fie mutate într-un alt loc, în parcul King Albert I, după renovarea acestuia. Surpriza a venit însă din partea unei grupări de hoți de fier vechi, care au luat-o înaintea autorităților. Aceștia le-au topit și le-au vândut la fier vechi.

Polițiștii au descoperit în cursul anchetei că responsabili sunt câțiva români, iar acesta nu a fost singurul furt. Gruparea a mai acționat în jurul orașului Bruges și chiar în apropiere de piața de unde au furat grupul de statui.

Mai exact, aceștia au transportat statuile în Olanda, unde au fost topit și vândute ca fier vechi.

El Magnifico Oprișan rezolvă un cub Rubik cu mâinile la spate

13 dintre cei 28 de membri ai bandei au fost arestaţi pe 1 martie 2019, inclusiv liderul grupării din Bruxelles şi şeful celor din Anvers.

Presa belgiană mai relatează că autoarea sculpturii, artista Livia Canestraro a cerut în instanță despăgubiri de un milion de euro.

„Hoţii au distrus o parte din moştenirea oraşului Bruges”, a spus fiica artistei, Livia Depuydt.

Și Primăria Bruges, proprietara statuilor, a solicitate daune de 125.000 de euro.

Liderul grupării riscă şase ani de închisoare, iar ceilalţi membri ar putea primi între patru şi opt ani. Sentința judecătorilor urmează să fie pronunțată pe 24 iunie.

Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul de mai sus!

Prognoza Meteo, 8 iunie 2020. Vreme se menține caldă, cu ploi trecătoare. Care sunt temperaturile prognozate... Smiley News: Sfârșit neașteptat în urma unei reclamații față de câțiva copii gălăgioși. Cum au reacționat polițiștii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x