Antena Căutare

Care sunt alimentele care ne dau energie pentru întreaga zi

Floriana Iacob, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", alături de doctor Simona Carniciu, ne spune ce să mâncăm că să fim în formă toată ziua.

Alimentele care ne dau energie pentru întreaga zi
Care sunt alimentele care ne dau energie pentru întreaga zi

Pentru că auzim tot timpul că gustările de dimineață sunt cele mai importante pentru organism, Florina Iacob, reporter în cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani, împreună cu doctor Simona Carniciu, medic în probleme de nutriție, diabet și bol metabolice, ne oferă informații despre care sunt alimentele care ne dau energie pentru întreaga zi.

Aflăm din acest reportaj ce putem mânca dimineața, ca să fim în formă toată ziua!

Bananele sunt printre puținele fructe care nu ne fac absolut deloc probleme, dimpotrivă, ne aduc beneficii dacă le consumăm dimineața. Au o compoziție care asigură o digestie foarte bună, bogată în fibre, în carbohidrați care au o absorbție medie, iar această caracteristică ne oferă un plus de energie și imediată, dar și ulterior.

Bananele sunt unul dintre cele mai energizante alimente, deoarece ajută și sistemul nervos.

Pe lângă babane, mai sunt și fructele de pădure care ne asigură un plus de vitamine și totodată energie. și ne sporesc acuitatea mentală.

Mărul este fructul care ajută la o digestie bună, servit la puțin timp după micul dejun.

Legumele verzi sunt bogate în vitamine, fier și magneziu și, de asemeni ne asigură un aport crescut de energie.

Dar nu numai fructele și legumele ne dau un bust de energie, ci și peștele, somonul, păstrăvul, tonul sau sardinele, specii foarte bogate în Omega 3.

Citește și: Care sunt alimentelele benefice stării de bine și cum trebuie consumate

Aceste alimente ajută organismul la echilibrarea balanțe de grăsimi bune, nu numai la un aport de energie. Avem nevoie de aceste alimente mai ales în această perioadă când este necesar aportul de acești acizi Omega 3, Omega 6, dar și de vitamine, în special vitamina D care ne ajută să luptăm cu infecțiile, în general.

De aceea, printre cele mai recomandate alimente ce se pot consuma dimineața sunt: peștele, cerealele integrale și pseudocerealele, legumele verzi, dar mai ales cele colorate cum ar fi ardeiul gras, roșu.

Tot ce este bogat în culoarea verde este bogat în fier, iar cele bogate în culori intense sunt bogate în vitamine.

Ciocolata neagră are un conținut ridicat de cacao, deci și mulți antioxidanți care cresc nivelul de energie.

Semințele oleaginoase vin cu un aport bogat de energie, însă este bine să le consumăm moderat.

Pentru mai multe detalii despre ce putem mânca dimineața, ca să fim în formă toată ziua, accesați materialul video de mai sus!

Prognoză meteo 12 noiembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Ramona Olaru, cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. Urarea emoționantă pe care i-a făcut-o mamei sale, de ziu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x