Antena Căutare

Ce este și ce nu este bine să faci de Sânziene! Tradiții și obiceiuri din popor |VIDEO

Pe 24 iunie este sărbătătoareade Sânziene, ocazie cu care în popor s-au practicat de-a lungul timpului numeroase superstiții. Iata ce spune etnologul despre tradițiile acestei zile.

Etnologul Doina Ișfanoni a declarat la Neatza că de această sărbătoare sunt legate numeroase superstiții, care de-a lungul timpului au fost practicate de poporul român. Unele au scop premonitoriu, altele au legătura cu sanătatea.

Ziua Internațională a Iei este sărbătorită pe 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene

Astfel că, fetele tinere trebuie să-și pună sub perna, în noaptea de dinanintea sărbătorii, un buchețel de sânziene, pentru a-și visa ursitul.

Sânzienele ar fi plante de leac si de vrajă, sustine etnologul, de asemenea sunt mesagerii verii depline, iar acum este momentul când aceasta plantă aduce omului nadejdea ca peste an le va da sanătate și protecție.

Sânziene 2020. Ce se blestem atragi astăzi dacă te speli pe cap! Nu face asta sub nicio formă

De aceea, spune specialistul, florile de sânziene trebuie culese dimineața devreme, înainte ca roua sa se ducă, pentru a a duce oamenilor aceste raspunsuri.

Coronițele din flori de sânziene trebuie aruncate pe casă pentru a aduce noroc și prosperitate și viață lungă, iar anul respectiv va fi plin de bucurie pentru sufletul lor. Dacă acele coronițe din flori de sânziene vor cădea de pe casă este un semn grav pentru cel căruia aparține coronița de sânziene.

Sânziene 2020. Busuioc sub pernă să-ţi visezi ursitul! Tradiții și suprestiții în noapte magică a zânelor iubirii și fertilității

Această plantă culeasă acum, când este la apogeu va aduce numeroase beneficii sănătății. Transformata în ceai ajută sănătatea, în diversele afecțiuni, devenind un leac foarte bun.

De asemenea, mai are o valoare foarte importantă, ea ajută sa nu ne atace moliile, protejând hainele din lâna de atacul acestor insecte dăunătoare.

Ateliere de păpuşi şi coroniţe de Sânziene, organizate la Muzeul Satului între 20 iunie şi 25 iulie

Urmăriți mai multe informații legate de sărbătoare Sânzienelor, accesând clipul video de mai sus, difuzat la Neatza cu Răzvan și Dani.

Râzi în hohote! Cele mai tari perle de la Bacalaureat, proba la Limba și Literatura Română! "O scrisoare pierdută a... Ruby, declarație făcută în direct! Nimeni nu se aștepta la asta: "Recunosc, mie îmi plac mai mult fetele decât băie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x