Antena Căutare

Ciorbele fierbinți sunt adevărate remedii delicioase pentru zilele geroase

Se spune că românii sunt mari consumatori de ciorbe, mai ales iarna, pentru că ciorbele fierbinți sunt adevărate remedii delicioase pentru zilele geroase.

Exemple de ciorbe Galerie
Ciorbe fierbinți adevărate remedii delicioase pentru zile geroase

Nu numai că sunt gustoase și hidratante, ciorbele fierbinți sunt adevărate remedii delicioase pentru zilele geroase, dar și pentru zilele în care suntem triști și deprimanți.

În direct dintr-un restaurant din București, Marian Duță, reporterul de Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Gabriel Dima, manager de restaurant, ne spun care sunt opțiunile românilor în materie de ciorbe.

Care sunt cele mai apreciate ciorbe tradiționale?

Atunci când mergi la restaurant, dar și când îți propui să pregătești o ciorbă bună acasă, te gândești la cele mai apreciate ciorbe tradiționale, pe care niciun român nu le-ar refuza, cum ar fi:

  • Ciorba de burtă
  • Ciorba gulaș, sau ciorbele de cartofi
  • Ciorba de perișoare
  • Ciorba clasică de pui
  • Ciorba de fasole cu afumătură
  • Ciorba rădăuțeană
  • Ciorba de văcuță
  • Ciorba de pește

Toate acestea sunt exemple de ciorbe nelipsite din restaurantele românești, atât în sezonul rece, cât și în celelalte sezoane, însă consumate ușor fierbinți în zilele geroase parcă sunt mult mai delicioase și ajută organismul nu numai să se încălzească, dar să lupte și împotriva diverselor afecțiuni.

Citește și: Cele mai recomandate ciorbe bune de servit după perioadele de abuz alimentar

Ce ar trebui să știm despre consumul de ciorbe fierbinți?

Supele ușor fierbinți și ciorbele, de asemeni ușor fierbinți, sunt perfecte pentru a fi consumate în perioada stărilor gripale, a stărilor de convalescență, dar și după o beție, sau după mesele bogate și mai puțin sănătoase.

Ciorbele şi supele, dacă sunt gătite cum trebuie și consumate regulat, te pot ajuta să lupţi împotriva multor afecțiuni precum diabetului zaharat, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni digestive, dar au și un efect extraordinar de benefic pentru întărirea sistemului imunitar. Preparate cu multe legume, cu multe verdeţuri şi diverse tipuri de carne animală, de pește sau de fructe de mare, reprezintă variante sănătoase pentru mesele principale ale zilei.

Citește și: Șase metode de a acri supele și ciorbele în sezonul rece

Ciorba, în general, este considerată un preparat mai sărac în calorii, dar foarte bogat în nutrienţi. Consumând o ciorbă din exemplele de mai sus, te bucuri de o masă gustoasă, plină de vitamine şi minerale, dar care poate avea și efecte benefice asupra organismului.

În principal, consumul de supă sau de ciorbă, rece sau caldă, după caz, sau în funcție de sezon, poate fi un mod sănătos de a hidrata organismul. Pentru cei care nu obișnuiesc să consume prea multă apă, conform recomandărilor specialiștilor, pot opta oricând pentru a mânca la masa de prânz o porție de supă sau ciorbă. Un alt efect miraculos pe care îl are consumul de supe sau de ciorbe asupra organismului este acela de a reglatranziul intestinal, datorită conținutului bogat în fibrele din legume.

Pentru mai multe detalii despre ciorbele fierbinți sunt adevărate remedii delicioase pentru zilele geroase, dar și pentru a afla de unde le puteți comanda, dacă nu doriți să le preparați în casă, dar și despre alte preparate la fel de gustoase și sănătoase, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Dacă ești în căutarea unei rețete de ciorbă din carne de pui, gustoasă și revigorantă, perfectă pentru un prânz în familie, îți oferim o rețetă de ciorbă de pui á la grec. Este gustoasă, sățioasă, acrișoară și cremoasă, perfectă și pentru gusturile celor mici.

Rețetă de Tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă, preparată de Vlăduț la Super Neatza... Pulpe de pui în crustă crocantă sau Pui în pijama, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x