Antena Căutare

Rețetă de crumble cu pere în sos de coniac, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Nicolai Tand ne recomandă pentru porția de dulce, o delicioasă rețetă de crumble cu pere în sos de coniac.

Desert cu pere Galerie
Crumble cu pere în sos de coniac

Chef Nicolai Tand i-a surprins plăcut pe matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani, preparând o rețetă de desert de toamnă și anume: o rețetă de crumble cu pere în sos de coniac.

Rețetă de crumble cu pere în sos de coniac, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

crumble cu pere în sos de coniac

Ingrediente pentru rețeta de crumble cu pere în sos de coniac:

  • Pentru compotul de pere:
  • 4-5 pere verzi, de iarnă
  • 200 gr zahăr
  • 500 ml apă
  • 100 ml coniac
  • puțin ghimbir
  • 2-3 cuișoare
  • 2-3 batoabe de scorțișoară
  • 2-3 steluțe de anason
  • Pentru aluat de crumble:
  • 300-350 gr făină
  • 150 gr unt
  • 1 gălbenuș
  • 1 praf de sare
  • 50-60 gr zahăr

Citește și: Crumble cu caise și fulgi de migdale, un desert simplu, de sezon

Mod de preparare pentru rețeta de crumble cu pere în sos de coniac:

Este un desert de toamnă, foarte aromat și simplu de preparat cu care ne putem răsfăța familia la sfârsitul unei zile istovitoare de muncă.

Preparare pere în sos de coniac.

Mai întâi se prepară un sirop consistent din apă cu zahăr, coniac, puțin ghimbir, batoanele de scorțișoară și anason stelat, precum și cuișoarele. Se lasă siropul să fiarbă până scade consistent și se intensifică toate aromele.

Perele se decojesc, apoi se feliază grosier și li se îndepărtează cotoarele. Se adaugă în siropul de pe foc și se mai lasă focul aprins 4-5 minute, după care se acoperă vasul și se lasă perele la infuzat în sirop pentru a se întrepătrunde în ele toate aromele.

Citește și: Rețete de tarte cu mere, gătite de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Preparare aluat de crumble.

Se amestecă făina cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și gălbenușul de ou. Se amestecă cu vârful degetelor până rezultă un aluat sfărâmicios care se transferă într-o tavă, pe hârtie de copt.

Se dă tava cu aluatul de crumble la cuptor, la 200 de grade, pentru 12-15 minute, sau până devine crocant.

Pentru servirea deliciosului crumble cu pere în sos de coniac, se așază în farfurii felii de pere și sos, iar deasupra se presără aluat crocant de crumble.

Spor și poftă bună!

Dani Oțil, probleme de vorbire și mers în copilărie. Cum l-a vindecat medicul ortoped... Horoscopul zilei 19 noiembrie 2020. Leii trebuie să aibă grijă mai mare cu banii, află ce se întâmplă cu Scorpionii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x