Antena Căutare

Cu ce putem înlocui carnea din preparatele tradiționale pentru un prânz gustos și sănătos

Pentru atunci când ne dorim să înlocuim carnea din preparatele tradiționale pentru un prânz gustos și sănătos, găsim destule soluții în ingredientele vegetale.

Preparate fără carne Galerie
Burger fără carne și prăjitură vegană

Mădălina Vasile, reporter și Alexandru Bădulescu, antreprenor, au prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani cu ce putem înlocui carnea din preparatele tradiționale pentru un prânz gustos și sănătos.

Dacă folosim condimentele și aromele potrivite, preparatele vor avea aspect și gust asemănător cu cele din carne.

De exemplu, putem prepara chiar pomana porcului fără carne, folosind soia. Bucățile de soia condimentate și prăjite la fel ca bucățile de care, pot sta la fel de bine pe farfurie lângă clasica mămăliguță și smântână.

Preparate fără carne

Pomana porcului fără carne

Celebrii burgeri, de asemeni, pot fi preparați și fără carne, folosind soia, dar și alte ingrediente gustoase și sănătoase.

Exemple de burgeri fără carne:

Burger cu quinoa, castraveciori murați în saramură, sos de usturoi, sos barbeque.

Burger cu chiftea pe bază de năut cu fasole roșie, nucă și ciuperci, asortat cu salată verde, roșii și brânză vegetală din nucă de cocos.

Burger cu chiftea din năut cu sfeclă roșie, andive și chifle cu susan

Burger cu jackfruit, un fruct al cărui gust este ușor asemănător cu cel al ananasului.

Citește și: Alimentaţia raw vegană, secretul tinereții veșnice. Ce consumă raw veganii și ce beneficii are această alimentație?

Și pastele pot fi combinate cu multe ingrediente vegetale, foarte sănătoase care înlocuiesc cu succes celebrele sosuri ragu sau alte sosuri cu carne.

Există o varietate de rețete de hummus pe bază de năut și nu numai, dar și deserturi vegane care nu necesită procesare termică a ingredientelor.

Pentru a afla mai multe despre cu ce putem înlocui carnea din preparatele tradiționale pentru un prânz gustos și sănătos, dar și pentru a afla unde puteți comanda aceste preparate, accesați materialul video de mai sus!

Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani... Horoscopul zilei 9 decembrie 2020. Capricornii pot avea succes pe plan profesional...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x