Antena Căutare

Cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă

Pentru că mulți dintre noi se confruntă de-a lungul timpului cu diverse probleme din cauza greutății corporale și a dietelor de slăbit, una dintre recomandările specialiștilor este să aflăm cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă.

cum ne putem controla poftele alimentare
Adina Lăcătușu și Anca Alungulesei, explicănd cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă

Adina Lăcătușu, reporter al matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Anca Alungulesei, terapeut nutriționist ne oferă în direct sfaturi utile despre cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă.

Cum apar poftele alimentare?

Atunci când simțim că ne este foame, primul lucru pe care îl facem este să deschidem frigiderul și să vedem ce putem gusta, însă, un proces psihic ne îndeamnă să alegem nu ceea ce este mai sănătos, ci ceea ce ne crează poftă.

În interiorul nostru se duce o luptă între copilul din noi care poftește la dulce, în special și adultul care ar dori să mănânce cât mai sănătos.

Citește și: De ce dieta personalizată este cea mai sigură metodă de a slăbi

Pentru a depăși această stare, Anca Alungulesei ne sfătuiește să punem pe frigider o etichetă pe care să scriem ”Loc pentru adulți”. Astfel, alegerile trebuie să aparțină adultului din noi, ci nu copilului.

Explicația este aceea că atunci când ne așezăm la masă, găsim în noi trei personalități: copilul, adultul și părintele. Copilul este acela care cere și i se oferă, adultul este cel care încearcă să pună în balanță ce este sănătos și ce nu, iar părintele este cel care, uterior vine cu mustrările.

Ce este psiho dieta?

Psiho Dieta este o metodă care ne învață să ne refacem mental convingerile în ceea ce privește echilibrul dintre mâncare și greutatea corporală.

Printr-o astfel de dietă învățăm să înlocuim beneficiile externe care ne influențează obiceiurile alimentare.

Citește și: Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă pe perioada postului. Idei de mic dejunuri gustoase și sănătoase

Dobândim claritate mentala și ne crește stima de sine

Prin psiho dietă învățăm să purtăm un dialog sănătos și benefic cu mintea noastră, adică învățăm să dăm indicații minții așa încât să accelerăm procesul de ardere a grăsimilor.

Programul de Psiho Dietă ne îmbunătățește foarte mult și stabilitatea emoțională, astfel încât ne putem controla stările de frică și anxietate legate de mâncare, greutate si sănătate, în general.

Ne crește stima și iubirea de sine și ne îmbunătățește relația pe care o avem cu corpul nostru.â

Pentru mai multe detalii despre cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă, accesați materialul video de mai sus!

Prognoza meteo 26 noiembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Răzvan şi Dani spun "Neatza", duminică. Adrian Mutu, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x