Antena Căutare

Cum se confiază corect coaja de portocală. Sfaturi utile de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne învață cum se confiază corect coaja de portocală și ne oferă sfaturi utile pentru reușita preparatelor.

Coaja de portocală Galerie
Coaja de portocală pregătită de Vlăduț pentru a fi confiată

Pentru că iarna este anotimpul în care se consumă foarte multe portocale, mai ales în preajma sărbătorilor, Vlădutz, mult îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne sfătuiește să nu aruncăm cojile și, mai mult, ne învață cum se confiază corect coaja de portocală.

La ce putem folosi cojile de portocală

Chiar dacă în ultimul timp ne-am obișnuit să aruncăm cojile de portocală pentru că ni se tot repetă că sunt toxice, datorită substanțelor cu care sunt acoperite pentru a nu se altera în timpul transporturilor, găsim pe piață și portocale bio de la care putem să folosim coaja pentru aromatizarea deserturilor sau a ceaiurilor, a diferitelor băuturi și sosuri, etc.

Aroma cojilor de portocale este inconfundabilă și are o notă aparte de sărbătoare, deci merită din plin confierea cojilor, chiar dacă necesită ceva timp până la obținerea produsului finit.

Citește și: Cea mai delicioasă rețetă de post! Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale - Reţeta lui Vlăduţ

Dacă până acum obișnuiam să punem la conservat coajă de portocală dată pe răzătoare și amestecată cu zahăr, iată că există și metoda confierii care oferă altă aromă și o perioadă mai lungă de valabilitate.

Cum se confiază corect coaja de portocală?

Înainte de a curăța portocalele de coajă, acestea se spală bine cu buretele de vase cu partea abrazivă și se țin în apă cu bicarbonat de sodiu pentru 24 de ore.

A doua zi, se scot portocalele din apă, se clătesc în altă apă rece, se șterg bine și se decojesc. Apoi, se pun cojile de portocale la fiert în apă cât să fie acopreite, timp de 30 de minute. Se scot din apă și se lasă la răcit.

Se pregătește un sirop din zahăr cu apă în proporție de 2:1( adică a 1 kg de zahăr se pun 500 ml apă). Se adaugă cojile în siropul de pe foc și se fierb pentru 30 de minute. Se scot și se lasă să se răcească atât cojile cât și siropul. Din nou se fierb cojile de portocală în sirop, la foc mic, până când acestea se înmoaie foarte bine.

Coaja de portocală confiată se păstrează în borcane închise ermetic, până la 2 ani, la frigider, sau în cămări răcoroase.

Citește și: Crepes Suzette. Rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale

Vlădutz ne recomandă să lăsăm cojile de portocală mai mari, pentru a ne fi utile ulterior la diverse preparate, dar și la decorarea acestora.

Pentru a nu pierde detalii și sfaturi importante de la Vlădutz, despre cum se confiază corect coaja de portocală, accesați materialul video de mai sus!

Prăjitura Esterhazy. Rețetă de prăjitură festivă, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani... Idei de cadouri artizanale cu motive tradiționale, perfecte pentru sărbătorile de iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x