Antena Căutare

El 83 de ani, ea 79, dar au patinat ca doi zei, după ce s-au iubit 60 de ani! Sacrificiul imens pe care și-au clădit povestea de iubire - Video

El în etate de 83 de ani, ea de 79 de ani, au pășit împreună pe gheață și au făcut un număr de patinaj artistic dumnezeiesc, după ce s-au iubit șase decenii! Povestea lor este fabuloasă și clădită pe un sacrificiu imens.

El 83 de ani, ea 79, dar au patinat ca doi zei, după ce s-au iubit 60 de ani! Sacrificiul imens pe care și-au clădit povestea de iubire - Video Galerie
Lyudmila Belousova și Oleg Protopopov.

Lyudmila Belousova și Oleg Protopopov au rămas în istoria patinajului artistic cu numele „The Protopopovs” (Protopopovii). Au început să facă patina la 16 ani, respectiv 15 ani, în Rusia, unde s-au născut – pe 16 iulie 1932, Oleg Protopopov, și pe 22 noiembrie 1935, Lyudmila Belousova.

S-au întâlnit în 1954, după ce el și-a făcut serviciul în armata sovietică. Au format o pereche pe gheață, dar și în voața persoanlă. S-au căsătorit în anul 1957.

La un an de la căsătorie, cei doi au participat la primul lor campionat mondial, clasându-se pe locul 13. Nu s-au mulțumit, însă, cu această performanță. Până în 1962, au urcat în clasament până pe locul al doilea. Apoi au mai făcut un pas și au intrat în istorie!

Ludmila Belousova și Oleg Protopopov au obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă din 1964 de la Innsbruck, respectiv la Jocurile Olimpice din 1968 de la Grenoble. Cei doi au mai devenit de patru ori campioni europeni, în 1965, 1966, 1967 şi 1968. Tot de patru ori au cucerit şi titlul mondial, în aceeaşi ani în care au devenit campioni europeni.

El 83 de ani, ea 79, dar au patinat ca doi zei, după ce s-au iubit 60 de ani! Sacrificiul imens pe care și-au clădit povestea de iubire - Video

Lyudmila Belousova și Oleg Protopopov în tinerețe.

Mai târziu, în 1979, Lyudmila Belousova și Oleg Protopopov au cerut azil politic în Elveția. Au participat la competiții de patina și alte evenimente și după ce au depășit vârsta de 60 de ani.

Protopopovii au rămas în istoria patinajului artistic și pentru că au creat un nou stil, unul romantic, ce se asemăna baletului rusesc, definit de mișcări lente.

Succesul lor a venit, însă, cu un preț! Lyudmila Belousova și Oleg Protopopov au fost nevoiți să facă un sacrificiu imens! Au ales să nu aibă copii, ca să se poată dedica patinajului artistic.

Povestea lor de dragoste incredibilă s-a încheiat, însă, pe 29 septembrie 2017, când Lyudmila Belousova a murit, la vârsta de 81 de ani. Oleg Protopopov are în prezent vârsta de 87 de ani.

Imaginile video prezentate de Cătălin Oprișan, redactorul șef de la a1.ro, sunt din anul 2015, când Oleg Protopopov nu își plângea partenera iubită, ci patina alături de ea, cu grație.

Ați mai văzut o ie cu trenă? Paula Seling, apariție fabuloasă la „Neatza cu Răzvan și Dani”! A cântat cel mai frumos col... Dani Oțil a tăiat porcul pentru Crăciun și a dat de belea! Cum și-a pus viața în pericol. „Era să murim”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x