Antena Căutare

Excursie de o zi, "în patria vinurilor roşii". Locul unde poţi mânca cea mai bună friptură de antilopă!

Toamna este anotimpul perfect pentru o excursie cu cramele podgoriile şi conacele din judeţul Prahova. În satul Tohani poate fi vizitat conacul ce i-a aparţinut Principelui Nicolae al României, fratele Regelui Carol al II-lea.

Adină Lăcătușu, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a mers pe „drumul vinului” pentru a descoperi secretul celui mai bun vin născut în România.

Virgil Mândru, proprietarul domeniului, a prezentat felul cum se făcea vinul înainte, aceeași metodă care se păstrează și în prezent. Amforele sunt folosite de mai bine de 8.000 de ani, metodă descoperită în Georgia, iar cu ajutorul lor, crama din Tohani face cea mai bunp Fetească Negră din România. În aceste amfore se pun aproximativ 2.500 de kilograme de struguri, care după fermentare rămân 1250, până în 1500 de litri de vin.

Satul Tohani se află pe Drumul Vinului, un segment de 150 de kilometri dintr-un drum al vinului folosit de romani. Aici se află conservată vinoteca ce adăpostește peste 100.000 de sticle de vin de colecție.

La vinul roșu specific acestei crame, proprietarii au pregătit un prepart care să se îmbine perfect cu gustul băuturii, astfel că muschiul de antilopă din Africa de Sud asezonată cu câteva legume este perfectă.

Vineri, 15 noiembrie, de Black Friday, la Antena 1, Neatza transmite live din cel mai mare centru logistic din Sud-Estul... Fitness cu Diana Stejereanu! Ce exerciţii trebuie să facem pentru interiorul coapselor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x