Antena Căutare

Fenomen rar, o dată la 100 de ani, astăzi! Cum ne afectează "luna sângerie" și la ce trebuie să ne așteptăm. "Ne deformează craniul"

În data de 31 ianuarie vom fi martofii unui fenomen foarte rar: Super Luna Albastră - Sângerie. Acesta combină trei fenomene în acelaşi timp.

Un eveniment astronomic rar se va produce pe 31 ianuarie, când o eclipsă lunară totală va coincide cu Luna "albastră". În acea noapte, satelitul natural al Pământului se va afla pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi va determina apariţia unui fenomen denumit de astronomi "Super Lună albastră sângerie".

În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile, Luna va oferi pământenilor un spectacol fascinant, miercuri. Acest fenomen rezultă dintr-o "aliniere rară a acestor trei cicluri astronomice", a subliniat Jason Aufdenberg, profesor de astronomie la Universitatea de aeronautică Embry-Riddle din Florida.

Expresia "Lună albastră" desemnează cea de-a doua Lună plină de pe parcursul unei luni calendaristice, un fenomen ce are loc, în medie, la fiecare doi ani şi jumătate. Eclipsa lunară se va produce la doar 27 de ore după ce Luna îşi va fi atins punctul ei orbital cel mai apropiat în raport cu Terra, denumit perigeu, producând o "Super Lună", au explicat astronomii americani.

Luna se află la o distanţă medie de 384.400 de kilometri faţă de Terra şi va fi pe 31 ianuarie la 359.000 de kilometri depărtare de planeta noastră, foarte aproape de perigeu (356.410 kilometri). La apogeu, orbita lunară atinge 406.000 de kilometri.

Închideți televizoarele, ascundeți copiii! Dani și-a adus aminte de schemele de breakdance din tinerețe: "Mă ține a... ,,Neatza cu Răzvan și Dani” aniversează mâine 10 ani de existență: "Suntem mai mult decât o echipă. Suntem o adevăr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x