Antena Căutare

Foietaj umplut cu cartofi și carne. Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza, 19 aprilie 2022

În ediția din 19 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit o rețetă de foietaj umplut cu cartofi și carne.

Porție de foietaj umplut cu cartofi și carne Galerie
Gustările din foietaj cu cartofi și carne tocată se servesc calde sau reci, cu salată verde | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Pentru gustări savuroase servite la mic dejun, sau de-a lungul zilei, chef Nicolai Tand a preparat în ediția din 19 aprilie 2022, de la Super Neatza o rețetă simplă dar delicioasă de foietaj umplut cu cartofi și carne. ”Vor ieși niște cornulețe umplute cu carne și cartofi. Voi face doua feluri, de post și dulce, cu carne. Voi adăuga leurdă, pătrunjel, roșii și sparanghel”, a spus acesta.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi astfel de gustări savuroase, cu puține ingrediente și într-un timp relativ scurt.

Citește și: Cum să rămâi slabă pe măsură ce înaintezi în vârstă. Iată ce recomandă specialiștii să consumi în loc de carne

Foietaj umplut cu cartofi și carne - Ingrediente

  • aluat foietaj
  • carne tocată
  • ceapă
  • cartofi
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • ulei de floarea soarelui
  • țouă
  • boabe de porumb dulce
  • roșii
  • pastă de roșii
  • ardei
  • leurdă
  • pătrunjel verde
  • salată verde

Rețetă de foietaj umplut cu cartofi și carne - Mod de preparare

Incepem cu prepararea umpluturii de carne și a celei de cartofi, în timp ce aluatul foietaj se lasă la decongelat.

Pentru umplutura de carne tocată se toacă o ceapă și 1-2 ardei și se pun la călit în ulei. Se amestecă bine pentru ca ingredientele să-și degaje aromele, apoi se adaugă carnea tocată. Se lasă carnea tocată să se prepare amestecând-o constant cu ingredientele călite. Se potrivește gustul cu sare și piper, apoi se adaugă roșii tocate, dar și puțină pastă de roșii, pentru consistență.

Citește și: Risotto alla milanese cu șofran și parmezan. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 13 aprilie 2022

Când carnea este bine pătrunsă se adaugă boabele de porumb și se stinge focul, După ce se mai temperează se adaugă și leurdă tocată mărunt, dar și pătrunjel verde.

Foaia de aluat se porționează în bucăți mai mici și se formează un fel de pateuri care se umplu cu amestecul de mai sus. Se ung cu ou bătut și se coc la 200 de grade, pentru 15 minute.

Pentru umplutura de cartofi se procedează asemănător. Se călesc în ulei o ceapă tocată mărunt și 1-2 ardei tocați și ei. Se adaugă cartofii dați pe răzătoarea mare sau tocați în cuburi și se amestecă bine cu legumele călite. Apoi se adaugă roșii tocate și pastă de roșii, sare și piper după gust.

La final, se adaugă brânză, sau cașcaval răzuit, leurdă tocată și pătrunjel verde, tocat mărunt. Se uplu și cu acest amestec câteva bucăți de aluat foietaj, se ung cu ou și se coc la 200 de grade Celsius, pentru 15 minute.

Citește și: Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 aprilie 2022

Gustările din foietaj cu cartofi și carne tocată se servesc calde sau reci cu salată verde.

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de foietaj umplut cu cartofi și carne, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 19 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Super Neatza cu Răzvan şi Dani a fost lider de audienţă cu ediția de Florii... Ce tip de relație avem în funcție de vibrația interioară. Numerologul Corina Stratulat ne spune tot ce trebuie să știm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x