Antena Căutare

Idei de mic dejun sănătos, oferite de Oana Trifu Bulzan la Neatza cu Răzvan și Dani

Invitată la Neatza cu Răzvan și Dani, Oana Trifu Bulzan, specialist în schimbarea stilului de viață, ne învață cum să ne pregătim un mic dejun sănătos.

Ce putem servi la mic dejun
Idei de mic dejun sănătos, oferite de Oana Trifu Bulzan la Neatza cu Răzvan și Dani

Oana Trifu Bulzan, specialistă în schimbarea stilului de viață, consultant în nutriție, a dat curs invitației matinalilor de a ne oferi câteva idei de mic dejun sănătos care să ne ofere energia de care avem nevoie mai ales în această perioadă.

În ultima vreme, oamenii sunt din ce în ce mai interesați săți schimbe stilul de viață, să mănânce cât ma sănătos, așa încât să prevină anumite afecțiuni cu care se pot confrunta, sau anumite boli cronice, pentru că, alegând ce punem în farfurie, ne putem influența modul de a ne desfășura viața.

Ni se tot repetă că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că în funcție de ce servim dimineața, vom avea energia necesară să parcurgem cu bine toate obstacolele zilei și să ne îndeplinim sarcinile corect.

Citește și: Cum să adopți un stil de viață sănătos în doar câțiva pași

Studiile arată că masa de dimineață ne ajută să fim mai productivi și să ne concentrăm mai bine pe tot parcursul zilei.

Un alt beneficiu important este acela că un mic dejun sănătos, luat la timp, poate preveni apariția kilogramelor în plus.

Iată câteva idei de mic dejun sănătos, oferite de Oana Trifu Bulzan la Neatza cu Răzvan și Dani!

Unul dintre ingredientele cele mai ideale pentru mic dejun este oul. Sunt o mulțime de opțiuni de a găti oul pentru mic dejun și de a-l combina sănătos pentru un aport maxim de beneficii, însă ar trebui să uită de metoda prăjirii în ulei, metodă care, practic, îi distruge proprietățile.

Sunt agreate metoda fierberii, metoda poșării, sau la cuptor în diverse combinații cu legume.

Însă, ideala ar fi ca micul dejun să includă toate grupele alimentare. Putem servi la mic dejun și carbohidrați și proteine și grăsimi, pentru că avem nevoie de energie, iar organismul se pregătește pentru anumite acțiun și transformă aceste alimente în energie pe care o propagă în sânge, în mușchi, etc.

O altă idee de mic dejun sănătos ce ne poate oferi energie pentru întreaga zi este combinația de ovăz cu fructe și nuci.

Smoothie-urile nu sunt doar băuturi colorate, ci și o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre.

Avocado este fructul ce poate fi inclus în diverse rețete rapide și sățioase, ideale pentru prima masă a zilei.

Citește și: Zece rețete cu avocado simple și gustoase pentru gustări sănătoase

Pentru mai multe dei de mic dejun sănătos, oferite de Oana Trifu Bulzan la Neatza cu Răzvan și Dani, accesați materialul video de mai sus!

Rețetă de supă japoneză Ramen, gătită de Chef Nicolai Tand, la Neatza cu Răzvan și Dani... Atenție, șoferi! Cât costă să-ți echipezi mașina pentru sezonul rece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x