Antena Căutare

Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă

Ținând cont că în această perioadă piețele și magazinele agroalimentare abundă de legume autohtone, pline de vitamine și nutrienți, Marian Duță și chef Radu Darie, ne propun câteva Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă.

salate cu ingrediente de toamnă Galerie
Idei de salate sănătoase și gustoase cu ingrediente de toamnă | Neatza cu Răzvan și Dani

Se știe că toamna este anotimpul cel mai bogat în legume și fructe ce ne oferă un aport crescut de vitamine și nutrienți, iar dacă nu știm cum să le combinăm pentru a profita la maxim de beneficiile acestora, Marian Duță și chef Radu Darie ne prezintă, la "Neatza cu Răzvan și Dani", cele mai interesante idei de salate sănătoase și gustoase cu ingrediente de toamnă.

Citește și: Nutrienți esențiali pentru sănătatea intestinală. Cum îți poți îmbunătăți tractul digestiv

Toamna găsim o varietate de legume și fructe colorate, iar culorile din acestea înseamnă vitamine. Găsim o varietate de dovleci, găsim gutui pline de arome și proprietăți, mere, pere, găsim spanac, găsim sfeclă roșie și multe rădăcinoase, așa că nu ne rămâne decât să le combinăm armonios în diverse salate și preparate din care să ne luăm aportul maxim de vitamine pentru întreaga zi.

Iată ce Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă ne oferă Chef Radu Darie:

Salată pe bază de gutui.

Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă

Salată cu gutui

Este o salată cu doar câteva ingrediente, dau gustoase și consistente. Gutuile se feliază și se dau la cuptor glazurate cu miere, apoi se asortează cu brânzeturile preferate( recomandată brânza gorgonzola), cu frunze de spanac și bacon crocant, la care mai putem adăuga și ceva fructe de pădure cum ar fi murele, dar și semințe de rodie.

Citește și: Dieta de toamnă cu legume de sezon și beneficiile ei asupra organismului

Salata All inclusive.

Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă

Salată All inclusive

Este o salată foarte bogată în ingrediente cum ar fi: oul poșat cu sos olandez, avocado, măsline, somon, dar și roșii, castraveți, frunze de salată și elementul surpriză: ceapa murată. Este o salată ce combină multe arome, texturi și culori.

Salată de pere caramelizate cu praz crocant și camembert la cuptor.

Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă

Salată de pere cu praz

Perele caramelizate la cuptor, glazurate cu miere, merg de minune cu prazul crocant, caramelizat în unt, dar și cu brânza camembert, dată la cuptor.

Citește și: Care sunt legumele de toamnă cele mai bogate în vitamine și nutrienți, cu care ne putem imuniza organismul pentru sezonul rece

Salată de cușcuș cu dovleac și rucola, dar și alte ingrediente.

Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă

Salată cu dovleac

Este o altă salată plină de culoare și savoare, cu dovleac copt, rucola, semințe de rodie, sfeclă roșie și brânză de capră, pe un pat din cușcuș.

Iată cum, din legumele și fructele de sezon, autohtone, combinate cu ingrediente gustoase și sățioase putem prepara diverse salate pline de culoare și savoare, dar și pline de sănătate.

Urmăriți materialul video de mai sus, pentru a beneficia maxim de explicațiile lui Chef Radu Darie, intervievat de carismaticul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani Marian Duță despre aceste minunate Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă!

Rețetă de friptură de gâscă cu dulceață de mere și sfeclă roșie... Friptură din piept de rață cu portocale și cartofi dulci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x