Antena Căutare

Mii de români speriați de gripă apelează la serviciul de Ambulanță. Când trebuie să suni la numărul de urgență

În perioada 1-26 Ianuarie a crescut cu 20 de procente numărul solicitărilor la Ambulanță. Managerul Serviciului de Ambulanță îi sfătuiește pe părinți ca, pentru cazurile care nu sunt grave, să se adreseze mai întâi medicilor de familie, în loc să petreacă ore în șir pe holurile de la Urgențe.

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alice Grasu, a explicat, într-un material realizat pentru "Neatza cu Răzvan și Dani", că primul lucru pe care ar trebui să-l facă atunci când apar simptome de gripă, precum febră mare, este să consulte medicul de familie.

Cum faci diferența între gripă și o banală răceală

Cătălin Apostolescu, medic şi purtător de cuvânt la Institutul Matei Balş a explicat diferenţele dintre gripă şi răceală. Potrivit specialistului, „debutul gripei este mult mai brutal, dintr-o dată ne trezim cu o febră foarte mare, iar durerile musculare sunt impresionante”.

„Dacă apar acestea două, eventual dacă se mai adaugă și tulburările de respirație cu foarte mare probabilitate avem gripă. Medicul de familie pe baza acestor simptome poate pune diagnosticul clinic și poate prescrie tratamentul”, a declarat Cătălin Apostolescu, la Antena 3.

După 20 de ani de ruină, Cazinoul din Constanța a intrat în reparații. Când își va redeschide porțile... Mădălina Bellariu, actrița care a filmat alături de Jude Law, joacă în sezonul 2 "Sacrificiul". Prezență "...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x