Antena Căutare

Mașinile se repară, oamenii nu! Poliția Română a lansat cea mai emoționantă campanie de prevenire a accidentelor rutiere

Bogdan Ghebaur, inspector principal Poliția Română, a vorbit la „Neatza cu Răzvan și Dani” despre campania de prevenire a accidentelor produse pe trecerile de pietoni, demarată de Poliția Română.

Bogdan Ghebaur, inspector principal Poliția Română, a vorbit la „Neatza cu Răzvan și Dani” despre campania de prevenire a accidentelor produse pe trecerile de pietoni, demarată de Poliția Română.

În primele nouă luni ale anului 2019, 58 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 412 au fost grav rănite, în urma accidentelor rutiere. De aceea, Poliția Română a lansat campania de prevenire „TRAUME IREPARABILE”, ce are ca scop reducerea accidentelor rutiere cauzate de neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Proiectul are ca obiectiv prevenirea accidentelor rutiere, prin informarea șoferilor şi a celorlalți participanți la traficul rutier cu privire la consecințele neacordării priorității de trecere pietonilor.

Clipul video pentru promovarea mesajului a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel încât conducătorii de vehicule să conștientizeze că pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care îi expun în cazul unui accident sunt foarte mari. În timp ce mașinile se repară și merg mai departe, de cele mai multe ori, persoanele accidentate suferă traume fizice și psihice greu sau imposibil de depășit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Campania a fost lansată joi, 17 octombrie 2019, în București. Șoferii au putut viziona clipul campaniei și au putut vorbi cu o victimă a unui accident rutier.

Clipul de promovare va fi urmat de o serie de testimoniale video realizate cu ajutorul AVAC (Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație), în care mai multe victime ale accidentelor rutiere povestesc despre procesul dificil de recuperare și efectele ireversibile ale traumelor suferite.

Poliția Română îndeamnă șoferii să nu uite câteva reguli ce pot salva vieți:

- Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități;

- Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare;

- Adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, ca să puteți opri în siguranță;

- Lăsați telefonul mobil și mesajele pentru următoarea staționare;

- Păstrați o distanță suficientă față de mașina din fața dumneavoastră;

- Nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi!

Mașinile se repară, oamenii nu!

„Îmi tremură fiecare celulă din corp!” Vedetele de la „Asia Express” au pornit în marea aventură! Imagini de la plecarea... Răzvan Simion, în lacrimi, din cauza fiicei sale: „Am plâns în pumni. Nu mă simt încă pregătit...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x