Antena Căutare

Telefoane inteligente, oameni bolnavi! Profesorul dr. Alexandru Vlad Ciurea, interviu-eveniment despre sănătatea creierului și dependența de telefonia mobilă

Profesorul doctor Vlad Ciurea, medic neurochirurg, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește folosirea telefonului mobil.

Profesorul doctor AlexandruVlad Ciurea, medic neurochirurg, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește folosirea telefonului mobil.

„Cu cât dezvolți un lucru mai puternic, cu atât mai nocive pot fi efectele asupra organismului. În cazul telefoanelor mobile, nocivitatea este dată de undele elecromagnetice pe care le are telefonia mobilă. În această situație, se dorește ca, în primul rând, copilul să vorbească cât mai puțin, iar adulții să folosească un dispozitiv ca telefonul să fie la distanță de corpul uman”, a explicat profesorul dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Telefoanele mobile mai pot produce un fenomen îngrijorător în rândul copiilor: dependența.

„Așa cum putem fi dependenți de droguri, această telefonie mobilă devine și ea un drog. Copilul se izolează de lume și devine un „pseudo-autist”, scuzați-mi exprimarea, închis în lumea lui”, a adăugat medicul neurochirurg.

UNDE TREBUIE ȚINUT TELEFONUL MOBIL?

„Telefoanele emit radiații. Sunt periculoase și pentru femei și pentru bărbați. Trebuie ținut la distanță. În niciun caz lângă inimă! Vă rog frumos, seara, nu dormiți cu telefonul în pat!”, a avertizat prof. dr. Vlad Ciurea.

Potrivit medicului, îmbolnăvirea creierului și atunci când ne izolăm în telefon, dar și pentru că nu facem câteva exerciții simple de respirație imediat după trezire.

HRANĂ PENTRU CREIER

„Creierului îi plac glucidele. Este vorba despre glucoză, dar nu cea din siropuri, ci cea din miere, din fructe. Îi mai place oxigenul, ciocolata, cafeaua, toate legumele, toate semințele. Dintre cărnuri, le recomand pe cele slabe în colesterol, cum este cea de curcan”, a explicat medicul.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus.

Ramona Olaru este gospodina perfectă! Cum și-a răsfățat iubitul, seara târziu? „Așa și-a dorit!”... Lăcrămioara juca fotbal. La 17 ani, a pensionat crampoanele și s-a apucat de box. Acum, este campioană europeană și sper...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x