Antena Căutare

România schimbă ora, poate pentru ultima dată! Psihologul Jeni Chiriac, despre felul în care trecerea la noua oră ne poate afecta starea emoțională

Psihologul Jeni Chiriac a explicat, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, cum ne afectează trecerea la ora de iarnă. În România, ora se va schimba în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

Potrivit psihologului, schimbarea orei ne aduce mai multă oboseală, probleme cu somnul și irascibilitate.

„Grupele de risc, cum sunt vârstnicii, oamenii dependenți de un program fix, pot avea mici probleme de adaptare. În acest caz, noi, cei din jurul lor, trebuie să le acordăm această circumstanță atenuantă și timp de adaptare. Putem deveni mai nervoși, putem simți o scădere a capacității de concentrare. Dacă nu suntem toleranți cu noi, putem agrava lucrurile”, a explicat Jeni Chiriac.

Astfel, cei care au o predispoziție pentru anxietate și un stil de a vedea viața stresantă decât este, își pot „autoinduce o stare de sensibilitate la orice lucru este în plus sau altfel”.

CÂT POATE DURA ACOMODAREA LA NOUA ORĂ?

„O săptămână, poate chiar două. În această perioadă, este foarte important să fim atenți atât la stilul alimentar și obiceiurile legate de somn, să încercăm să fragmentăm acea oră în plus în segmente de 30 - 40 de minute, de tranzit și să nu ne raportăm la timpul real, timpul cronologic, ci, pur și simplu, să facem o îmbinare între ceasul biologic ce este obișnuit o rutină și timpul cronologic”, a adăugat psihologul.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Aproape două milioane de voluntari s-au implicat în „Let's Do It, Romania”. Anamaria Hâncu a ales cele mai interesante e... Ți se face pielea de găină când asculți noua piesă a lui Feli! „Frunzele cad” este dedicată mamei sale, căreia îi cere i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x