Antena Căutare

Paste cu sos ragu de pește, rețeta lui Chef Vincenzo Aiello la Neatza de Weekend, 21 noiembrie 2021

În ediția din 21 noiembrie 2021, de la Super Neatza, chef Vincenzo Aiello, alături de chef Nicolai Tand, a preparat o rețetă de paste cu sos ragu de pește, perfectă pentru o zi de post cu dezlegare la pește.

Pastele fierte separat se amestecă cu un sos dens din mai multe feluri de pește, capere și măsline Galerie
Paste cu sos ragu de pește, decorate cu roșii și busuioc | Shutterstock

Pentru că a început postulul Nașterii Domniului și pentru că în această perioadă sunt multe zile cu dezlegare la pește, în ediția din 21 noiembrie 2021, de la Super Neatza de Weekend, chef Vincenzo Aiello, unul dintre cei mai apreciați concurenți din cel de-al IX-lea sezon Chefi la cuțite, a gătit o delicioasă rețetă de paste cu sos ragu de pește, destul de simplă și rapid de preparat.

Pentru cei care nu își amintesc, Vincenzo Aiello s-a stabilit în România în anul 2015 și acomodarea a fost una destul de dificilă, deși are rude aici. Tânărul, nepot al lui Joshua Castellano, a dezvăluit atunci concurentul pe care iubita l-a înscris în competiție.

Combinația perfectă de ingrediente din sosul ragu de pește a ridicat rețeta de paste la un nivel înalt. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și voi rețeta într-o zi de post cu dezlegare la pește și nu numai.

Paste cu sos ragu de pește - Ingrediente

  • 250 gr paste penne
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 150 gr pește anșoa
  • 50 gr capere
  • 50 gr măsline
  • 2 -3 roșii
  • frunze proaspete de busuioc
  • 150 gr file de ton
  • sare și piper, după gust

Rețetă de paste cu sos ragu de pește - Mod de preparare

Pastele se fierb în modul clasic, în multă apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Sunt ideale pentru această rețetă pastele scurte, precum penne, așa cum le-a ales Vicenzo, pentru a se amesteca bine cu sosul, dar și pentru că au un aspect plăcut.

Citește și: Mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi, rețetele zilei preparate de Chef Nicolai Tand la Super Neatza de Weekend

Pentru prepararea sosului ragu de pește se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins și se călesc în ea ceapa și usturoiul cuirățate și tocate mărunt. Se adaugă peștele anșoa tocat mărunt, apoi caperele și măslinele, de asemeni, tocate mărunt.

Roșiile se decojesc, se toacă și se adaugă în sos. Se completează cu puțină apă, atât cât este necesară să fiarbă ingredientele bine. Când sosul capătă consistență, se adaugă câteva frunze de busuioc rupte mărunt, dar și tonul file din conservă, scurs și tocat mai mărunt. Puțină sare. dacă mai necesită și piper proaspăt răzuit, accentuează gustul sosului.

Gustul acrișor al caperelor combinat cu roșiile acide și aroma busuiocului verde, pe lângă gustul sărat al celor două tipuri de pește, sunt ideale pentru un sos consistent de paste.

Citește și: Rețetele zilei la Super Neatza, 22 iulie 2021. Tăiței cu varză și pesmet și Orez cu pui și legume, preparate de chef Nicolai Tand

Pastele fierte și scurte se amestecă cu deliciosul sos ragu de pește. Câteva jumătăți de roșii trase ușor la tigaie vor decora frumos preparatul.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei lui chef Vincenzo Aiello de paste cu sos ragu de pește accesați materialul video de mai sus.

Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 19 noiembrie 2021: Plăcintă cu prune și sos de vanilie... Mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi, rețetele zilei preparate de Chef Nicolai Tand la Super Neatza de W...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x