Antena Căutare

Păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 28 iunie 2022

În ediția din 28 iunie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete de preparare culinare, printre care și o interesantă și delicioasă rețetă de  păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov.

Porție de păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov, dar și cu felii subțiri de dovlecei cruzi Galerie
Păstrăvul somonat cu fenicul este delicios savurat cu piure de morcov și dovlecei, dar și cu un sos de roșii cu tahini și creveți | Rețeta lui chef Radu Darie

Chef Radu Darie, bucătarul de serviciu în ediția din 28 iunie 2022 a emisiunii Super Neatza a pregătit pentru matinali, dar și pentru inspirația celor din fața ecranelor o minunată rețetă de păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov, dar și alte rețete de preparate demne de gătit în bucătăriile de acasă.

”Păstrăvul îl asortez cu fenicul, ceapă, lime și pătrunjel, dar mai întâi am tras păstrăvul puțin în tigaie ca să-i culoare. Morcovul îl fierb în lapte”, a spus chef radu Darie. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și voi această delicioasă rețetă pe bază de pește.

Păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov - Ingrediente

  • Pentru prepararea păstrăvului somonat:
  • păstrăv somonat
  • sare și piper
  • fenicul
  • ceapă
  • lime
  • pătrunjel verde
  • ulei de măsline
  • Pentru sos de roșii cu tahini:
  • roșii
  • ceapă
  • morcov
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • sos tahini
  • 3 creveți
  • Pentru piure de morcov:
  • morcovi
  • lapte
  • unt
  • sare și piper
  • dovlecei cruzi pentru servit

Rețetă de păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov - Mod de preparare

Modul de preparare pentru păstrăv este unul simplu, iar ingredientele sun puține și accesibile. la fel și modul de preparare pentru piureul de morcov, delicios și frumos colorat.

Citește și: Mămăliguță la cuptor cu ragu de pui. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 14 iunie 2022

Cum se prepară păstrăv somonat cu fenicul

Păstrăvul se asezonează cu sare și piper, apoi se trage ușor la tigaia unsă doar puțin cu ulei de măsline. Se rumenește frumos și rapid pe ambele părți pentru a se sigila, ca la rețetele de friptură din carne.

După rumenire se așază somonu pe o hârtie de copt. Deasupra lui se presară puțină ceapă tocată, puțin fenicul tocat și pătrunjel verde. Dacă mai necesită, se mai adaugă sare și piper. Se împachetează bine păstrăvul cu toate aceste ingrediente în hârtia de copt și se pune la cuptor. Astfel, toate ingredientele din interior își vor degaja aromele care se vor întrepătrunde armonios cu gustul delicios al păstrăvului.

Cum se prepară sosul de roșii cu tahini

Se curăță ceapa, morcovul, se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei. Se adaugă șii 1-2 căței de usturoi. Roșiile se adaugă tocate mărunt și se fierbe un so delicios care se asezonează cu sare și piper. La final, se potrivește gustul cu sos tahini care oferă și puțină cremozitate sosului.

Iar pentru un gust și mai delicios și consistență, tot spre final se adaugă în sos și trei creveți.

Citește și: Salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 24 mai 2022

Cum se prepară piureul de morcov

Se curăță morcovii, se taie în bucăți mai mici și se fierb în lapte până când se pătrund bine și se pot pasa. Se adaugă sare și piper după gust, iar când se transformă în piure, se adaugă și puțin unt.

Păstrăvul somonat este delicios savurat cu piureul de morcovi și felii subțiri de dovlecel trase ușor la tigaie, dar și cu deliciosul sos de roșii cu tahini și creveți.

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de Păstrăv somonat cu fenicul și piure de morcov , dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 28 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Somon în crustă de aluat, cu unt aromatizat. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 27 iunie 2022... Numărul de la mașină poate spune multe despre șofer și ce incidente ar putea avea în trafic. La ce trebuie să fie atent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x