Antena Căutare

Prăjitură în patru straturi cu biscuiți și fructe de pădure. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 6 mai 2022

În ediția din 6 mai 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de desert, a preparat o rețetă de prăjitură în patru straturi cu biscuiți și fructe de pădure, pe care a denumit-o ”Prăjitura 4x4”.

Tavă cu prăjitură în patru straturi, preparată de Vlăduț Galerie
Fructele de pădure combinate cu crema de fișcă dau un aspect și un gust deosebit prăjiturii | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri, iar la Super Neatza se gătește desert, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matuinalului ne oferă spre inspirație o rețetă de prăjitură în patru straturi cu biscuiți și fructe de pădure. ”Ca bază voi folosi biscuiți cu unt, frișcă, smântână, zahăr, lămâie, fructe congelate de pădure și căpșuni. Aceasta este o prăjitură care se obține la rece”, a spus acesta.

Citește și: Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta

Este o rețetă de prăjitură pe care o putem prepara cu fructele preparate, însă fructele de pădure oferă desertului un plus de arome și culori deosebite. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, oferite de Vlăduț, pentru a prepara și voi așa desert savuros și spectaculor, fără coacere și simplu de preparat.

Citește și: Prăjitură cu mac și cremă de căpșuni

Prăjitură în patru straturi cu biscuiți și fructe de pădure - Ingrediente

  • 2 kg biscuiți cu unt
  • 1 litru de smântână pentru frișcă
  • 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 500 gr fructe de pădure congelate
  • 100 gr zahăr tos
  • sucul de la o lămâie
  • 250 gr căpșuni proaspete
  • 250 gr afine
  • 250 gr zmeură
  • puțin unt și zahăr pudră pentru tavă

Citește și: De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la iveală

Prăjitură în patru straturi cu biscuiți și fructe de pădure - Mod de preparare

Mai întâi se pregătește o tavă cu pereți detașabili având dimensiunile aproximative de 28/43 cm. Se unge interiorul tăvii cu unt moale și se presară zahăr pudră.

Citește și: Prăjitură în straturi cu cremă de vanilie, pandișpan cu mac și bezea cu nucă. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 29 aprilie 2022

Din fructele de pădure congelate, sucul de lămâie și cele 100 gr de zahăr tos se prepară o reducție, sau un sos consistent prin firberea ingredientelor ca pentru rețetele de gem de fructe de pădure. Se lasă la răcit înainte de a fi folosit la prăjitură.

Citește și: Prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone

Smântâna pentru frișcă se mixează împreună cu zahărul purdră cu aromă de vanilie, dar nu până când devine foarte fermă. Va trebui lăsată mai puțin consistentă pentru a ajuta biscuiții să e hidrateze, fără a mai fi nevoie să fie însiropați.

Când frișca este bătută și sosul din fructe de pădure răcit se poate monta prăjitura 4x4 în tava de copt.

Citește și: Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone

Se așază la baza tăvii un rând din biscuiții cu unt. Peste aceștia se așază un strat de frișcă. Urmează sosul de fructe cu care se marmorează frumos frișca, apoi un rând de fructe proaspete. Acestea se înfig ușor în crema de frișcă. Se continuă cu încă 3 straturi de biscuiți, trei de frișcă, sos de fructe și fructe proaspete.

Citește și: Fructele pe care e recomandat să le consumi săptămânal. Ce beneficii au pentru sănătatea organismului

După ce prăjitura este montată se pune la rece pentru cel puțin 3-4 ore, pentru a avea timp biscuiții să se hidrateze. Apoi se va putea porționa frumos și servi cu mare poftă, alături de cei dragi.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de prăjitură în patru straturi cu biscuiți și fructe de pădure, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Citește și: Cele mai bune smoothie-uri care te pot ajuta să pierzi în greutate. Ce fructe recomandă nutriționiștii să folosești în rețetele tale

Ciorbă de lobodă gustoasă și acrișoară. Rețeta Andrei Ilias la Super Neatza, 5 mai 2022... Borek. Rețetă de plăcintă turcească cu iaurt și brânză preparată de Adriana Rusu la Super Neatza, 9 mai 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x