Antena Căutare

Prăjiturile cu ciocolată sunt alegerea perfectă pentru porția de desert de la orice ocazie

Cred că orice iubitor de desert este de acord cu ideea că prăjiturile cu ciocolată sunt alegerea perfectă pentru porția de desert de la orice ocazie, mai ales ocazia de a sărbători iubirea, că tot se apropie Valentine's Day, dar și Dragobetele.

Prăjituri cu ciocolată Galerie
Prăjiturile cu ciocolată sunt alegerea perfectă pentru porția de desert de la orice ocazie

Pornind de la ideea că prăjiturile cu ciocolată sunt alegerea perfectă pentru porția de desert de la orice ocazie, mai ales ocazia de a sărbători iubirea sau de a sărbători 13 ani de emisiune ”Neatza cu Răzvan și Dani, Marian Duță, reporter al îndrăgitului matinal, ne prezintă cele mai bune deserturi cu ciocolată, dintr-un magazin de specialitate.

Deserturile cu ciocolată cu un conținut de peste 65% cacao pot fi chiar sănătoase, în ciuda faptului că sunt dulci și conțin carbohidrați.

Care sunt beneficiile consumului de ciocolată neagră?

Specialiștii ne asigură că ciocolata neagră este bogată în substanţe nutritive, benefice sănătății organismului. Boabele de cacao, din care este preparată ciocolata, reprezintă una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi.

Cu cât ciocolata are un conţinut ridicat de cacao, cu atât este mai benefică ș mai hrănitoare, deoarece conține o cantitate moderată de fibre solubile şi un aport crescut de minerale.

Grăsimile din boabele de cacao și implicit din ciocolată, sunt în mare parte saturate şi mononesaturate și au un conținut mic de acizi graşi polinesaturaţi.

Ciocolata cu conținut ridicat de cacao este bogată în fibre, fier, magneziu, cupru, mangan şi alte câteva minerale mult benefice sănătății organismului nostru.

Citește și: Rețetă de ciocolată care ajută la arderea grăsimilor, preparată de Anca Alungulesei la Neatza cu Răzvan și Dani

Pe lângă aportul crescut de antioxidamți, consumul regulat de ciocolată neagră, mai poate îmbunătăţi circulaţia sângelui şi regla tensiunea arterială, deci poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Compuşii bioactivi din ciocolata neagră pot îmbunătății aspectul pielii, iar flavonele pot proteja împotriva efectelor nocive ale soarelui, îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul pielii şi cresc densitatea şi nivelul de hidratare a pielii.

Consumul regulat de ciocolată poate îmbunătăţi funcţiile cerebrale. Pudra de cacao conţine anumite substanţe stimulante, cafeină şi teobromină, care pot îmbunătăţi funcţia creierului.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile ciocolatei cu masă mare de cacao, deci suntem îndreptățiți, așadar să includem ciocolata în cât mai multe deserturi.

Cu ce putem combina ciocolata pentru a prepara deserturi cât mai sănătoase și mai gustoase?

În reportajul de față, Marian Duță, împreună cu Ondina Micu, antreprenor, ne oferă amănunte despre combinațiile irezistibile dintre ciocolata amăruie și fructe, sau alte ingrediente, folosite pentru deserturile cu care îi putem răsfăța pe cei dragi.

Dintre acestea putem opta pentru celebrele trufe cu ciocolată neagră, iar dacă dorim ceva mai dulce, putem opta și pentru trufe cu ciocolată albă.

Un tort cu ciocolată neagră și cremă de whisky este fix pe placul Doamnelor și Domnișoarelor, este ceva divin ce merită servit la ocazii speciale.

Citește și: Idei de rețete gustoase și sănătoase de prăjituri raw-vegane

Foarte în trend sunt deserturile în care ciocolata este combinată cu fructele. Închipuiți-vă un tort cu mousse de ciocolată acompaniat de un mousse de fructe, sau un tort cu ciocolată și un jeleu alunecos de fructe. Sunt combinații ideale pentru ocazii speciale cărora nici cei mai pretențioși și mofturoși nu pot rezista.

Pentru mai multe detalii despre prăjiturile cu ciocolată ce pot fi alegerea perfectă pentru porția de desert de la orice ocazie, dar și pentru a afla de unde le puteți procura, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Prognoza meteo 26 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Ce ar trebui să știm despre cafea, înainte de a o consuma? Proprietățile și beneficiile consumului de cafea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x