Antena Căutare

Prognoza meteo 13 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Astăzi vremea se menține mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, iar precipitațiile sub formă de ploaie continuă pe arii restrânse.

meteo
Prognoza meteo 13 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | profimedia

Astăzi meteorologii anunță ploi în sud-estul țării, în special pe seară și la noapte.

Vremea la munte

La munte astăzi, la altitudini de peste 1700 metri, în Carpații Orientali și cei Meridionali, se anunță precipitații mixte. Astfel, aceste fenomene meteorologice vor duce la formarea poleiului.

Pe crestele montane, vântul va sufla cu intensificări, în timp ce la poale vântul va bate slab spre moderat. Temperaturile maxime anunțate astăzi de meteorologi se vor situa între -1 și 4 grade în zona montană, fiind peste normalul perioadei.

Stratul de zăpadă de zăpadă începe să fie consistent la altitudini de peste 1300 metri, iar în Munții Bucegi, la Bâlea Lac, acesta măsoară deja aproximativ 65 cm.

Vremea în centru și restul teritoriului

În nord-vestul Moldovei, primele ore ale dimineții aduc astăzi precipitații mixte și există posibilitatea formării poleiului. În zonele de câmpie și deal, ceața va domina majoritatea acestor teritorii de dimineață. Pe alocuri, ceața va persista și va fi asociată cu burniță.

Temperaturile maxime de astăzi vor fi cuprinse între 1 – 11 grade, iar temperaturile minime se situează între -2 și 9 grade Celsius.

În capitală, astăzi se așteaptă o maximă de 8 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă înregistrată va fi de 4 grade Celsius. Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, dar ploile anunțate astăzi nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ. La orele dimineții și ale serii se poate forma ceața, asociată cu burniță.

Vremea pe litoral

În Dobrogea și la malul Mării Negre, meteorologii anunță astăzi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă prognozată este de 11 grade Celsius, iar temperatura minimă va atinge 7 grade Celsius.

Idei de cadouri artizanale cu motive tradiționale, perfecte pentru sărbătorile de iarnă... Horoscopul zilei, 14 decembrie 2020. Taurii sunt norocoși azi pe plan financiar, află ce se întâmplă cu Leii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x