Antena Căutare

Prognoza Meteo, 29 septembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza Meteo, 29 septembrie 2020. Frumoasa vecină de la Neatza cu Răzvan şi Dani, Ramona Olaru, prezintă cum va fi vremea.

Prognoza Meteo, 29 septembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi Galerie
Prognoza Meteo, 29 septembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Astăzi avem parte de o răcire în Banat, Crișana, Maramureș, dar și prin zonele montane, asta înseamnă că nu mai trecem de 12 grade și 10-12 grade Celsius în zonele montane. Și în restul țării temperaturile mai scad, vorbim de maxime ce ating 18, 20 și chiar 21 de grade Celsius prin Muntenia, Oltenia și Dobrogea. În aceste zone va fi până la ora 12:00 un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploiînsemnate cantitativ.

Mergem în partea de N-V a țării, mai exact în Maramureș unde ne așteaptă o zi ploioasă, temperaturile vor ajunge până la 17 grade Celsius, atât în Baia Mare, cât și 18 grade în Satu Mare.

La fel și în Crișana, temperaturile sunt în scădere astăzi, pe lângă precipitații vom avea intensificări ale vântului. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 18 grade în Oradea și Arad.

Bănățenii au parte de o zi mohorâtă și cer noros cu ploi pe întregul teritoriu. Maximele zilei de azi se vor încadra 17 grade în Reșița și 18 grade în Timișoara și Lugoț.

La fel și în Oltenia, toamna își face simțită, aici vom avea averse, intensificări ale vântului și posibile descărcări electriece! Maximele termice de astăzi vor fi cuprinse între 20 de grade în Târgu-Jiu și 21 de grade în Drobeta.

Cea mai mare parte a teritoriului Transilvaniei se va afla sub influența codului galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ, până astăzi la ora 12:00. Vântul va avea unele intensificări, iar temperaturile nu vor depăși astăzi 15 grade în Miercurea Ciuc și 18 grade în Târgu Mureș.

Pentru Moldova, meteorologii anunță ploi abundente, intensificări ale vântului și o scădere accentuată a temperaturilor. Vom avea astăzi doar 16 grade în Suceava ți 21 de grade în Focșani și în Galați.

Nici în Dobrogea nu vom scăpa de precipitații sau de vânt, dar acestea vor fi ceva mai salbe în intensitate. Valorile termice de astăzi vor urca până la 22 de grade în Cernavodă și 23 de grade în Constanța și Tulcea.

În Muntenia cerul va fi acoperit de nori, ploile vor fi nelipsite, iar vântul va avea unele intensificări, mai ales în nordul și vestul teritoriului. Maximele termice de astăzi vor fi cuprinse între 20 de grade în Pitești și Târgoviște și 23 de grade în Giurgiu și Călărași.

În București, astăzi, se vor înregistra 22 de grade Celsius, mâine 22 de garde Celsius și poimâine, temperaturile sunt în scădere, se anunță 21 de garde Celsius și ploi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse şi descărcări electrice, valabilă în mai multe localităţi din zona Moldovei.


Astfel, până la ora 11:00, în judeţele Galaţi (localităţile: Tecuci, Lieşti, Pechea, Matca, Cudalbi, Târgu Bujor, Corod, Umbrăreşti, Munteni, Barcea, Ghidigeni, Drăgăneşti, Măstăcani, Fârţăneşti, Tudor Vladimirescu, Iveşti, Drăguşeni, Bereşti-Meria, Slobozia Conachi, Fundeni, Bereşti, Gohor, Griviţa, Cavadineşti, Valea Mărului, Folteşti, Cuza Vodă, Scânteieşti, Cuca, Băleni, Nămoloasa, Negrileşti, Bălăşeşti, Rediu, Cerţeşti, Costache Negri, Corni, Vârlezi, Vlădeşti, Băneasa, Bălăbăneşti, Suceveni, Jorăşti, Smulţi, Rădeşti, Oancea, Suhurlui şi Movileni), Vrancea (în: Vulturu, Suraia şi Năneşti) şi Vaslui (în: Bârlad, Huşi, Zorleni, Murgeni, Fălciu, Stănileşti, Banca, Berezeni, Duda-Epureni, Vinderei, Pădureni, Drânceni, Lunca Banului, Vetrişoaia, Roşieşti, Muntenii de Jos, Tutova, Perieni, Hoceni, Epureni, Albeşti, Griviţa, Costeşti, Măluşteni, Bogdăneşti, Dimitrie Cantemir, Olteneşti, Iveşti, Tătărăni, Şuletea, Deleni, Băcani, Vutcani, Găgeşti, Viişoara, Blăgeşti, Creţeşti, Dodeşti, Fruntişeni, Pochidia, Pogoneşti, Alexandru Vlahuţă, Ibăneşti, Bogdăniţa şi Ciocani) se vor semnala averse care vor depăşi local 35 - 40 l/mp, însoţite de frecvente descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, menţionează ANM.

Horoscopul Zilei, 28 septembrie 2020. Nativii Berbec au parte de o întâlnire surpriză... Lidia Buble, din nou lângă Răzvan Simion, la Neatza. Artista a spus ce simte: "Pot spune că m-am îndrăgostit de la ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x