Antena Căutare

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi în unt cu rozmarin și usturoi. Rețeta lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 12 mai 2022

În ediția din 12 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Cătălin Rizea, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare, printre care și rețeta de pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi în unt cu rozmarin și usturoi.

Porție de pulpe de pui cu cartofi noi pe o farfurie verde Galerie
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi în unt cu rozmarin și usturoi | Super Neatza

Înspirată de pe Tiktok, rețeta de pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi în unt cu rozmarin și usturoi preparată de Cătălin Rizea în ediția din 12 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, a fost foarte apreciată de carismaticii matinali.

Citește și: Conopidă cu usturoi. Rețetă simplă și rapidă

Ca și chef Nicolai Tand și Cătălin Rizea a gătit în cadrul emisiunii mai multe rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. Combinația dintre cartofi și pulpele de pui pare una banală, pe care orice gospodină o face. Însă, Cătălin Rizea a preparat ingredientele într-un mod mai deosebit așa cum puteți constata urmărind mai jos rețeta cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Citește și: Sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carne

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi în unt cu rozmarin și usturoi - Ingrediente

Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pentru a obține un gust delicios al preparatelor din această rețetă.

Pentru prepararea pulpelor de pui:

  • 1 kg copănele de pui
  • sare și piper

Citește și: Ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie. Sfaturi de la specialiști

Pentru cartofii noi cu rozmarin și usturooi:

  • 1 kg cartofi noi, mai micuți
  • sare și piper
  • 100 gr unt
  • 1 linguriță cu ulei 2 crenguțe de rozmarin
  • 2-3 căței de usturoi

Citește și: Pizza Quattro Formaggi. Rețeta care îți arată cum să combini brânzeturile

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi în unt cu rozmarin și usturoi - Mod de preparare

Începem cu pregătirea copănelelor de pui pe care le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm la rece pentru aproximativ o oră. Astfel, condimentele vor pătrunde în carne și friptura va ieși foarte gustoasă.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 27 octombrie 2021, preparată de chef Nicolai Tand - Cartofi cu pulpe de pui pe pat de mămăliguță

După acest interval de timp se pune o tavă cu apă în cuptor, la baza acestuia. Ciocănelele de pui se așază pe grătarul cuptorului, dar printre sârmele acestuia, orientate în jos.

Se prepară la 200 de grade Celsius pentru aproximativ o oră. Astfel, grăsimea de pe ele se va scurge în tava cu apă, iar pulpele de pui ies mult mai sănătoase și gustoase.

Citește și: Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor tale

Cum se prepară cartofii noi în unt cu rozmarin și usturoi

Se pune untul la topit în puțin ulei, pentruy a nu se arde. Se adaugă crenguțele de rozmarin și usturoiul strivit și se amestecă bine prin unt, pentru a-l aromatiza. Apoi se lasă deoparte.

Cartofii curățați și spălați se condimentează cu sare și piper și se rumenesc într-o tigaie antiaderentă, fără grăsime. Când se întorc de pe o parte pe cealaltă se stropesc cu unt aromatizat. Se repetă procedeul până când cartofii sunt bine pătrunși și aromatizați. Se mai păstrează puțin unt și pentru momentul servirii.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 29 iulie 2021. Cartofi copți cu sos de usturoi și legume, rețetă preparată de Vlăduț

Pe cât de simple sunt ingredientele folosite pentru această rețetă, pe atât de delicioase au ieșit preparatele finale, datorită tehnicii de preparare.

Citește și: Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustos

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile despre modul de preparare al rețetei de pulpe de pui la cuptor cu cartofi noi în unt cu rozmarin și usturoi, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat Cătălin Rizea în ediția din 12 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Citește și: Beneficiile usturoiului asupra părului. Susține creșterea și regenerarea firelor

Pui cu măsline și năut. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 11 mai 2022... Chec marmorat cu ciocolată și glazurat cu caramel sărat. Rețeta lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 12 mai 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x