Antena Căutare

Quiche cu prochetta și mozzarella. Rețeta lui chef Chef Radu Darie la Super Neatza, 7 iulie 2022

În ediția din 7 iulie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a gătit mai multe rețete de preparate culinare, una dintre acestea fiind rețeta de quiche cu prochetta și mozzarella.

Quiche cu prochetta și mozzarella feliată și întreagă Galerie
Tarta cu porchetta și mozzarella poate fi servită atât caldă cât și rece | Rețeta lui chef Radu Darie

Chef Radu Darie gătește de nu se oprește în platoul matinalului Super Neazta. În ediția din 7 iulie 2022 a îndrăgitei emisiuni el a gătit mai multe rețete culinare din toate categoriile de preparate. A gătit și aperitive și un fel principal, dar și desert. Vă prezentăm mai jos rețeta de Quiche cu prochetta și mozzarela, o gustare simplă, dar delicioasă savurată rece sau caldă, după preferințe.

Citește și: Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii

Quiche cu prochetta și mozzarella - Ingrediente

Aveți nevoie pentru această rețetă de ingrediente simple și puține pentru crusta de tartă și de câteva ingrediente pentru umplutura acesteia.

Pentru aluat fraged de tartă:

  • 350 gr făină
  • 125 gr unt
  • 30 ml apă rece
  • 1 praf de sare

Citește și: Tipuri de aluat pentru tarte. Variantele clasice pe care trebuie să le încerci

Pentru umplutură:

  • 300 gr mozzarella
  • 300 gr porcetta
  • 5-6 roșii cherry
  • 250 gr smântână
  • 2 lingurițe de dulceță de ardei iute
  • frunze de rucola pentru decor

Citește și: Aluat foietaj preparat în casă. Rețetă din bucătăria franțuzească

Rețetă de quiche cu prochetta și mozzarella - Mod de preparare

Se începe cu aluatul fraged pentru crusta tartei, care necesită un timp de pregătire și relaxare și un alt timp de coacere.

Citește și: Tartă cu prune. Desertul care anunță venirea toamnei

Cum se prepară aluatul pentru crusta tartei

Pentru a pregăti aluatul de tartă, făina se trece prin sită, se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul rece tăiat în cuburi. Se amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor, până când se obține un aluat nisipos. Se potrivește textura aluatului turnând câte puțină apă rece. Aluatul pentru tartă se acoperă cu o folie de prospețime și se lasă la odihnit 30 de minute, la frigider.

Citește și: Preparate care întăresc sistemul imunitar. Ce consumă nutriționiștii în sezonul rece

După perioada de relaxare la frigider, se întinde aluatul într-o formă de copt de 36 cm diametrul și se înțeapă cu o furculiță din loc în loc. Se coace pentru 15 minute la 200 de grade Celsius. Nu necesită boabe de fasole în interior pentru că nu are ouă care ar deforma aluatul în timpul tratamentului termic.

După coacerea aluatului se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se adaugă în interiorul crustei pentru tartă felii de mozzarella, roșii cherry și felii subțiri de porchetta. Smântîna se amestecă cu dulceața de ardei iuți și se toarnă deasupra ingredientelor din crusta de aluat.

Citește și: Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi

Se coace tarta pentru 12-15 minute la 200 de grade celsius, atât cât să se topească mozzarella și să se combine armonios cu celelalte ingrediente.

Citește și: Somon în crustă de aluat, cu unt aromatizat. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 27 iunie 2022

După coacere se mai decorează tarta cu felii subțiri de porchetta, mozzarella răzuită și frunze de rucola, pentru un plus de prospețime. Este o tartă sărată care poate fi savurată atât caldă cât și rece, alături de legume proaspete sau de un pahar cu iaurt.

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de quiche cu prochetta și mozzarella, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 07 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Ramona Olaru și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii săi de la Neatza cu Răzvan și Dani... Cheesecake rapid cu cireșe caramelizate. Rețeta lui chef Radu darie la Super Neatza, 07 iulie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x