Antena Căutare

Rețetă de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie, pe care a denumit-o "Antricot îmbujorat".

antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie Galerie
Rețetă de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că are un palmares bogat de rețete, preparate de-a lungul anilor la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul îndrăgitului matinal, a găsit pentru fiecare din rețete denumiri specifice, așa încât să nu se repete, cum a făcut și cu rețeta de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie, căreia i-a dat denumirea ”Antricot îmbujorat”.

Iar interesanta denumire vine de la culoarea sosului cu mult suc concentrat de rodie și multă ceapă roșie.

Ingrediente pentru rețetă de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie:

  • antricot de vițel
  • ceapă roșie
  • semințe de rodie
  • 150-200 ml suc concentrat de roșie
  • cepșoară
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • fulgi de migdale
  • lipii libaneze

Mod de preparare pentru rețetă de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie

Antricotul, curățat de tendoane și grăsime, se condimentează doar cu sare și se sigilează pe toate părțile într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Apoi se continuă prepararea lui la cuptor.

În uleiul din tigaie se călește multă ceapă roșie tăiată solzișori sau julien. Se amestecă până se pătrunde ușor, se mai stropește și cu puțină apă și se adaugă suc concentrat de rodii care va da un gust dulce acrișor cepei, dar și o culoare frumoasă sosului.

Citește și: Rețetă de friptură de mânzat în sos de ceapă cu cartofi la cuptor

Când carnea de vițel de la cuptor este gata se taie în bucăți mai mici și se mai trag la tigaie în puțin ulei cu apă, pentru a se frăgezi. Apoi se amestecă cu ceapa roșie și sosul de rodie. Se mai fierb împreună câteva minute, pentru a-și întrepătrunde gusturile și se mai asezonează cu sare și piper. Se adaugă și apă, pentru a fierbe carnea și a se pătrunde bine. Apoi se adaugă și semințe de rodie și puțină cepșoară.

Rețetă de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie

Opțional, se poate adăuga și puțin zahăr, dacă se dorește un gust mai dulceag.

Sfatul lui Vlăduț, pentru un gust optim al preparatului, este să se folosească proporția 3:1 cantitate de ceapă crudă, față de cantitatea de carne de vițel.

Bucățile de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie se servesc în lipii libaneze și se presară fulgi de migdale și rondele de cepșoară, pentru o notă de sărbătoare.

Rețetă de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț despre rețeta de antricot de vițel cu ceapă și sos de rodie, accesați materialul video de mai sus!

Idei de deserturi fine cu fructe și ciocolată perfecte pentru un candy bar... Horoscopul zilei 11 decembrie 2020. Săgetătorii pot primi o sumă de bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x